Så tacklar österbottniska företag coronakrisen – Linqit ger gratis medlemskap till nya och gamla medlemmar

Kjell-Owe Ahlskog.

Linqit skippar medlemsavgifterna fram till hösten. ”Det här är vårt strå till stacken för att gynna den lokala marknaden för företag”, säger Kjell-Owe Ahlskog, grundare av Linqit.

Digitala verktyg kan hjälpa företag hitta varandra, resurser och nya marknader. En digital business-to-business-plattform designad för att göra just det är Linqit.

– Behovet av effektiva kanaler för nätverkande blir ännu viktigare nu när företagen inte kan träffas och nätverka som tidigare på grund av de restriktioner som råder, säger Kjell-Owe Ahlskog, Linqits grundare.

Gratis medlemskap

Linqit, som startades i Korsholm, har nu bestämt att bjuda alla gamla och nya medlemmar på gratis medlemskap fram till och med den sista augusti.

– Vi gör det för att gynna den lokala marknaden för företag som nu mer än någonsin behöver all hjälp de kan få att hitta nya samarbetspartners, säger Ahlskog.

Vi gör det för att gynna den lokala marknaden.

Förhoppningen är att företagen via Linqit kan hitta nya kunder/leverantörer som alternativ till de uppdrag som riskerar utebli då många företag tvingas ställa om sin verksamhet.

– Det är klart att vi inte kan lösa alla problem men vi vill hjälpa till och det här är vårt strå till stacken, säger Ahlskog.

Så funkar det

Plattformen, www.linqit.fi, fungerar så att företaget registrerar sig där och berättar om sin verksamhet och behov. Plattformen hjälper sedan företagen hitta varandra, en så kallad digital matchning. Linqit erbjuder också sätt att kommunicera och ge feedback på hur andra medlemmar sköter sina uppdrag.

Ett konkret exempel där Linqit kan användas är när en byggentreprenör söker en målare, ett annat vanligt exempel är ett företag som söker en ingenjör för ett kortvarigt projekt.

Linqit är öppen för företag i många branscher men i vår har man haft speciell fokus på byggbranschen.

– Tillverkning, metall- och plastindustrin, försäljning och marknadsföring är exempel på andra områden där vi har byggt upp ett brett nätverk, säger Ahlskog.

LÄS OCKSÅ:

Korsholmföretaget Linqit bjuder in lättföretagarna till sin plattform

Lämna ett svar