Elastinen på Confirma Business Breakfast: ”För den som orkar dunka huvudet mot glasrutan öppnas möjligheter”

Kimmo ”Elastinen” Laiho
Kimmo ”Elastinen” Laiho.

Artisten Elastinen var huvudtalare på Confirmas frukostevent i Vasa. Elastinen pratar om hur viktigt envishet är för att lyckas i livet.

Kimmo ”Elastinen” Laiho var dragplåstret när Confirma ordnade ett högprofilsevent i Vasa. Artisten bjöd på en inspirerande berättelse om en barracuda.

– Barracudan är en riktig rovfisk som kan bli närmare två meter stor och slukar alla småfiskar den ser, säger Elastinen.

Elastinen berättar att samma rovbeteende gäller även om fisken placeras i ett litet akvarium med mindre fiskar.

– Placerar man ett skyddsglas framför de mindre fiskarna kommer barracudan att försöka köra sitt huvud rakt in i glaset med full fart.

Elastinen menar att rovfisken efter attacken återhämtar sig och försöker med samma sak igen. Och igen. Efter ett tag lär den sig ändå att det inte går och ger upp för gott.

– Även om glaset helt tas bort lämnar barracudan småfiskarna ifred.

Även om glaset helt tas bort lämnar barracudan småfiskarna ifred.

Gör inte som barracudan

Sensmoralen med fabeln är att vi motstånd till trots inte ska ge upp våra drömmar. Elastinen menar att det gäller att rycka sig i kragen varje morgon och försöka om och om igen tills det lyckas.

– Vi kanske inte vet när glaset tas bort men förr eller senare kommer det en chans.

Elastinen ger exempel från sitt eget liv. Efter perioder med mörker har artisten fyllt stora arenor med publik och fått göra en gemensam sång med den egna idolen Snoop Dogg.

Kimmo ”Elastinen” Laiho
Kimmo ”Elastinen” Laiho.

Hjälper andra lyckas

Confirma Business Breakfast ordnades på onsdagen i Vasa ishall. Eventets värd Confirma stod bakom evenemanget där också de egna experterna och sakkunniga från andra företag gav inblick i vad som är på gång i näringslivet.

Confirma är ett programvaruhus som erbjuder många olika produkter och lösningar, allt från kassasystem till disponentsystem. En gemensam röd tråd i verksamheten är att koncernens företag på olika sätt hjälper sina kunder att lyckas, eller för att fortsätta den påbörjade analogin, hjälper dem att ta bort glaset i sin egen verksamhet.

Toppmoderna ERP-System

Ville Haka, Confirma
Ville Haka.

Confirmas Ville Haka, Sales Manager, berättar om Quick3 ERP-systemet som bolaget erbjuder. En stor fördel med systemet är att det är frågan om en webbläsarbaserad tjänst.

– Våra kunder kan därför använda ERP-systemet även ute på fältet hos sina egna kunder, på alla ställen där det finns tillgång till nät, säger Ville Haka.

Programvaruhuset har även satsat hårt på att göra Quick3 ERP lätt att använda i mobilen.

Webbhandelsverktyg kan integreras

Jani Lehtimäki, Confirma
Jani Lehtimäki.

Confirma har en bred palett att erbjuda även när det gäller e-handeln. Sales Manager Jani Lehtimäki säger att det finns tydliga fördelar med att ha samma leverantör av både ERP- och näthandelssystem.

– Det blir kostnadseffektivt och integrationen mellan systemen löper smärtfritt, säger han.

Jani Lehtimäki pratar även passionerat om de stora möjligheterna som ännu finns på nätet för finländska företag.

– Det är lätt att tro att alla företag redan finns på nätet och att alla försäljningsmöjligheter utnyttjas men forskning visar att det här inte alls stämmer, säger Jani Lehtimäki.

Mera information om Confirma och deras lösningar hittas på webbplatsen confirma.fi.

 

LÄS OCKSÅ:

Fyra mjukvaruföretag slår ihop sina krafter – Confirma blir företagens nya tillväxtpartner

Lämna ett svar