Etha växer kraftigt – Finjusterar företagsnamn för att bättre spegla bredden av tjänster som erbjuds

Caroline Kullbäck, Etha
Caroline Kullbäck.

Etha Wind har skippat ”Wind” i sitt företagsnamn. Vasaföretaget Etha fortsätter ändå ha medvind och satsar nu förutom på konsultering i vindkraftsprojekt också på solkraft och energilagring.

Vasaföretaget Etha Wind har förkortat ner sitt namn till Etha. Företaget var ett av de första som jobbade med kommersiell vindkraft i Finland. Namnbyte till trots fortsätter vindkraftskonsultering vara ett mycket viktigt fokusområde.

– Det nya namnbytet speglar ändå att vi jobbar med mera än bara vindkraft, säger Caroline Kullbäck, vd för Etha.

Förnyelsebar energi är kärnan

Etha har sedan grundandet 2002 även arbetat med annat än vindkraftsprojekt. Caroline Kullbäck säger att den gemensamma nämnaren redan från tiden då den nuvarande styrelseordföranden Staffan Asplund var vd snarare varit förnyelsebar energi.

– Hybridlösningar, som solkraft och batteriteknologi, projekt som vi också jobbar med, väntas därtill bli allt mera integrerade i vindkraftsparker, säger Caroline Kullbäck.

Två starka ben att stå på

Olika typer av projektutvecklingstjänster är ett av de starka ben som Etha står på. Företaget skapar mervärde i hela projektprocessen eller i delar av den. Ethas experter kan jobba med allt från idéstadiet till byggklara projekt.

Den andra huvudgruppen av tjänster som Etha erbjuder kommer ofta in i samband med transaktioner. Etha utför så kallade due diligence-tjänster. Som exempel kan det handla om granskningar om huruvida studier, tillstånd eller lönsamheten i något visst projekt håller måttet eller inte.

Kraftig tillväxt i sikte

Etha växer och nådde ifjol en omsättning på cirka 3 miljoner euro. I år är målsättningen att siffran ska upp till dryga 4 miljoner euro.

Ethas kunder är inhemska och utländska utvecklare och investerare. I en del fall är det också markägarna direkt som är kunderna.

Etha sysselsätter cirka 35 personer. I år har bolaget redan hunnit rekrytera flera och fortsätter anställa. Som bäst söker man projektledare och experter inom tillståndsärenden.

Huvudkontor i Vasa

Ethas huvudkontor finns på Vasaesplanaden 14 i centrala Vasa. Sedan ett par år tillbaka har företaget också ett sidokontor i Helsingfors.

– Vi jobbar i hela Finland och har även en del experter anställda ute på olika håll i landet, säger Caroline Kullbäck.

Mera information och kontaktuppgifter till företaget hittas på webbplatsen etha-consultancy.com.

 

LÄS OCKSÅ:

Etha Wind får ny vd – Caroline Kullbäck ska leda det växande Vasaföretaget

Lämna ett svar