Palosaaren Yrityskeskuksessa alkaa iso peruskorjaus – F11-rakennuksesta aloitetaan

Palosaaren Yrityskeskuksen F11-rakennus.

Palosaaren Yrityskeskuksen (PYK) pitkäjänteinen peruskorjausprojekti aloitetaan ensi kesänä Wolffintien varressa sijaitsevasta F11-rakennuksesta, jossa on suurin peruskorjaustarve. 10 vuoden sisällä on tarkoitus käydä läpi muutkin PYK:n tilat.

Palosaaren Yrityskeskus Oy on tarjonnut jo yli 40 vuoden ajan monipuolisia yritystiloja vanhan puuvillatehtaan alueelta Palosaarelta. Alueen rakennuksia on korjattu ja kunnostettu eri tahdissa tarpeiden mukaan.

Seuraavan 10 vuoden aikana vanhan tehdaskiinteistön lähes kaikki rakennukset käydään läpi ja niihin rakennetaan uudenaikaisia, esteettömiä ja energiatehokkaita yritystiloja. Mittavan projektin ensimmäinen kohde on F11-rakennus, jonka Wolffintielle avautuva julkisivu tervehtii ensimmäisenä Palosaarelle kaupungista päin tulevaa kulkijaa.

Alueen rakennuksista F11 on kipeimmin peruskorjauksen tarpeessa. Työ on tarkoitus aloittaa tämän vuoden elo-syyskuussa purku-urakalla, ja suunnitelman mukaan uusitut tilat ovat valmiina kesällä 2025.

– Ensi vuonna F11-rakennus tarjoaa nykytekniikan mukaisia toimitiloja kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa vanhassa tehdasmiljöössä, summaa Vaasa Facilita Oy Ab:n myyntijohtaja Petteri Saarinen, joka markkinoi Vaasan Facilita-konsernin omistamia toimitiloja.

Pieteetillä toteutettava korjaus

Havainnekuva uusitun F11-rakennuksen toimistokerroksesta. (Kuva: BST-Arkkitehdit)

Vanhat puuvillatehdasrakennukset ovat julkisivultaan suojeltuja, joten niiden ulkoasua ei saa olennaisesti muuttaa. Vaikka F11-rakennuksen sisälle rakennetaan ajanmukaista, esteetöntä ja muuntojoustavaa toimitilaa, jonka talotekniikka rakennetaan kokonaan uusiksi, ulkoapäin rakennus näyttää samalaiselta myös työn valmistuttua. Sisällä suuri huonekorkeus ja isot ikkunat tuovat moderniin tilaan vanhaa tunnelmaa.

– Olemme valinneet kohteen arkkitehdiksi BST-Arkkitehdit Oy:n Tampereelta. Heillä on paljon kokemusta mm. Tampereen Finlaysonin tehdaskiinteistöjen kehittämisestä, kertoo VP Facilities Oy:n rakennuttajapäällikkö Mikko Harju, joka vastaa peruskorjaustyön rakennuttamisesta.

Ulkoapäin rakennus näyttää samalaiselta myös työn valmistuttua.

Kohteen suunnittelu on jo pitkällä. Sen rakenne- ja talotekniikkasuunnittelusta vastaa Sweco Finland Oy, mutta muita toimittajia ei ole vielä valittu.

– On hienoa, että F11 peruskorjataan nyt uudenveroiseksi, ja alueen muutkin rakennukset kunnostetaan nykyajan vaatimusten mukaisiksi, toteaa PYK:n kiinteistöpäällikkö Pekka Volama.

Monipuolisia tiloja erilaisille käyttäjille

Petteri Saarinen, Pekka Volama, Mikko Harju.

Nelikerroksisen F11-rakennuksen kahteen ylimpään kerrokseen tulee isompia toimistotiloja, mutta alempiin kerroksiin rakennetaan pienempien toimistojen lisäksi myös liiketiloja täydentämään alueen palvelutarjontaa. Toimistotilat voivat olla laajuudeltaan noin 30–500 m2 ja liiketilat noin 50–200 m2.

F11-rakennuksen nykyiset käyttäjät ovat saaneet jo aiemmin tiedon lähestyvästä korjauksesta. Remontin alta muuttaville tarjotaan nyt korvaavia tiloja PYK:n alueelta tai konsernin muista kohteista.

PYK on perinteisesti tarjonnut monipuolisia, kustannustehokkaita tiloja erilaisille käyttäjille. Alueen sijainti lähellä kaupungin keskustaa ja aivan kampusalueen kyljessä on tehnyt siitä suositun sijoittumiskohteen lukuisille yrityksille.

– Korjaaminen luonnollisesti maksaa jotain, mutta remontin jälkeen pystymme tarjoamaan hyvin monipuolisia ja uudenlaisia tiloja, jotka palvelevat yrityksiä ja organisaatioita heidän toimitilatarpeissaan. Toivottavasti uudet tilat tukevat myös yritysten välistä yhteistyötä ja keskinäistä innovointia. Korjausurakan myötä uskomme alueen muuttuvan entistäkin houkuttelevammaksi, toteaa Saarinen.

 

LISÄTIETOJA vapaista tiloista antaa Vaasa Facilitan Petteri Saarinen, puh. +358 46 8760 310, sähköposti: petteri.saarinen@vaasafacilita.fi

 

LUE MYÖS:

Primo Finlandin uudenveroiset toimitilat valmistuivat

Lämna ett svar