Allt för tak under samma tak – Korsholmsföretaget Suomen Peltikate satsar i en ny egen hall

Göran Eklund, Suomen Peltikate
Göran Eklund.

Göran Eklunds företagande fick en rivstart. ”Det har gått över förväntan och vi har till och med lyckats göra nyinvesteringar i maskinparken”, säger han. Nu satsar företaget i en egen hall på Fågelberget.

För cirka tre år sedan tog Göran Eklund över verksamheten vid Luodon Peltikate i Korsholm. Det anrika familjeföretaget bytte samtidigt namn till Suomen Peltikate eller på svenska Finlands Takplåt.

– Verksamheten har gått över förväntan, vi är tacksamma över förtroendet som både de nya och de gamla kunderna gett oss, säger Göran Eklund, vd för Suomen Peltikate.

Suomen Peltikate är specialister på plåttak och annat som görs av tunnplåt, som till exempel gnistskydd framför spisen.

Nyinvesteringar på gång

Den goda utvecklingen har möjliggjort att Suomen Peltikate kunnat investera både i sin maskinpark och i utvecklingen av nya koncept.

Företaget har i fjol köpt en ny kantmaskin som möjliggör ökad försäljning av rostfria lister. Med den nya kantmaskinen jobbar nu i princip en person året runt med listtillverkning.

Som bäst investerar Suomen Peltikate till och med i en egen ny egen hall på Bolagsvägen 12 på Fågelberget i Korsholm. Hallen som byggs av företaget Timberg blir 1350 kvadratmeter stor.

– Det blir moderna produktionsutrymmen med berg- och golvvärme, säger Göran Eklund.

Grundarbetet med hallen är redan igång och på senhösten räknar företaget med att kunna flytta all sin verksamhet dit.

Göran Eklund, Suomen Peltikate, Vasa, Korsholm, Fågelberget
Göran Eklund.

Ökat utbud

Göran Eklund, Suomen Peltikate, Luodon Peltikate
Göran Eklund.

Suomen Peltikate har även börjat ta in flera produkter som berör tak som återförsäljare. I utbudet hittas nu till exempel stegar, brandstegar, snöhinder, takbryggor och takrännor.

– Vi har utvecklat paketlösningar, nu kan kunden få allt från samma ställe, säger Göran Eklund.

Många privatpersoner bland kunderna

Förutom plåtslagare och andra yrkesgrupper som jobbar med tak finns mycket privatpersoner bland Korsholmföretagets kunder. Göran Eklund säger att många privatpersoner monterar sina egna tak och att det i företagets utbud även finns lösningar som är mera lättmonterade.

Göran Eklund, Suomen Peltikate, Luodon Peltikate
Göran Eklund.

Sommartid, som är den absoluta högsäsongen, sysselsätter familjeföretaget Suomen Peltikate en handfull människor. Behoven hos typiska kunder handlar ofta om takrenoveringar eller om tak till nya mindre tillbyggnader, som till exempel garage.

– Det som skiljer oss från många andra är att vi är en lokal aktör som erbjuder betjäning både på svenska och finska, säger Göran Eklund.

För kunderna går det även att låna en bilkärra vid behov. Göran Eklund säger att han också gärna kör hem varor i den mån han hinner.

Webbshop lanserad

Tills den nya hallen är klar hittas Suomen Peltikate på Industrivägen 4 på Smedsby företagscenter. Företaget har också lanserat en webbshop där det går att göra inköp men också att planera och få en överblick över utbudet. Företagets webbplats liksom webbshoppen hittas på suomenpeltikate.fi.

 

LÄS OCKSÅ:

Luodon Peltikate är expert på plåtprofiler – Med ny ägare och nytt namn får verksamheten en uppdaterad profil

Lämna ett svar