Företagare bjuds aktiv roll i Korsholms kommuns jubileumsfirande

En välbesökt företagarlunch på Bernys i december tillhörde fjolårets program, i år ordnas nya företagarluncher.
En välbesökt företagarlunch på Bernys i december tillhörde fjolårets program, i år ordnas nya företagarluncher.

Korsholms kommun firar i år jubileumsår i dubbel bemärkelse. Kommunen bjuder med företagare och företag att också uppmärksamma bemärkelseåret på olika sätt.

Korsholm kommun firar i år att det är 675 år sedan Korsholm som namn för första gången nämndes i en skriftlig källa. Samtidigt uppmärksammas även ett 50-årsjubileum för kommunen i dess nuvarande form, efter kommunsammanslagningarna 1973.

– Kommunen kommer på olika sätt att uppmärksamma jubileumsåret, med start med fullmäktiges jubileumssammanträde den 13 februari, säger Matias Båsk, näringslivschef på Korsholms kommun.

Företagen bjuds med

Mycket av jubileumsfirandet riktar sig till invånare och till potentiella invånare, både föreningar och andra samarbetspartners bjuds med. Korsholm som kommun har därtill ett uttalat mål att bli den företagsvänligaste kommunen i hela landet, vilket också kommer att återspegla sig på firandet.

Kommunen bjuder in företag att lyfta fram jubileet på olika sätt i den egna verksamheten. Till det kan till exempel höra ett jubileumserbjudande, att presentera en jubileumsprodukt eller att lyfta fram bemärkelseåret i den egna marknadsföringen.

För att veta vilka regler som gäller och hur det grafiska utseendet kan se ut löns det att kontakta kommunen. Ett bra exempel är att Korsholm redan skickat ut en förfrågan till kommunens alla bagerier om intresse för att designa en Korsholmsbakelse.

Torgjippo, fest och mässa på gång

Korsholms kommun kommer att ordna en jubileumsmarknad på Elly Sigfrids torg i Smedsby den 12 maj. Det är gratis för företag att komma dit och sälja sina produkter, bara de är förhandsanmälda. Detsamma gäller även företag med café- eller restaurangverksamhet som vill ordna matförsäljning på plats.

I Botniahallen planeras en stor jubileumsmässa den 18 november. I höst kommer även att planeras in en fest för kommunens företagare, som kommunens näringslivsråd har uttryckt önskemål om.

Lunchträffar får fortsättning

Korsholms kommun ordnade senaste höst mer evenemang och fler tillställningar än någonsin tidigare riktade till företag och företagare. Även under denna vår kommer programmet att vara fullspäckat.

Programinnehållet utformas som bäst men det står klart att till exempel företagarlunchträffarna får en fortsättning. Årets första företagarlunch är spikad till den 2 februari klockan 11.30 på Tesses café.

Delvis nytt för i år är att kommunen bjuder på lunch till alla som anmält sig på förhand.

Nätverk och matnyttig information

Poängen med lunchträffarna är att ge företagare en chans att nätverka och umgås. Samtidigt bjuds det på matnyttig information från kommunen eller från samarbetspartners, som till exempel Korsholms Företagare eller VASEK.

Fjolårets sista lunchträff på Bernys blev lyckad och lockade över 30 företagare.

– Vi har låtit genomföra en enkät som visar att luncher och kvällar är den bästa tidpunkten för våra event, vilket kommer att uppmärksammas i planeringen framöver, säger Johanna Långskog, näringslivskoordinator.

Olika typer av näringslivsrelaterade kvällsteman, bestämda enligt efterfrågan, kommer att uppmärksammas på kommunens event i år. Till exempel upphandling, information om olika typer av marknadsföring samt djupdykningar i en del av kommunens industriområden planeras.

Mera information, kontaktuppgifter och möjlighet att anmäla sig till lunchträffen hittas på kommunens webbsidor.

Korsholms kommuns informationstillfälle om upphandling i oktober 2022
Ett informationstillfälle om upphandling hölls på Vallonia i oktober.

 

LÄS OCKSÅ:

Korsholm värdesätter sina företagare och hjälper dem gärna – ”Det ska vara så låg tröskel som möjligt att ta kontakt”

Lämna ett svar