Mustasaaren kunta kutsuu yrittäjät mukaan juhlavuoden viettoon

Yrittäjälounas Bernysillä joulukuussa 2022
Joulukuun suosittu yrittäjälounas Bernysillä oli osa viime vuoden ohjelmaa. Vuonna 2023 Mustasaaren kunta järjestää taas uusia tapahtumia.

Mustasaaren kunta viettää tänä vuonna juhlavuotta kahdessa eri merkityksessä. Kunta kutsuu myös yrittäjät ja yritykset mukaan juhliin.

Mustasaaren kunta viettää vuonna 2023 kaksoisjuhlavuotta. Tänä vuonna tulee nimittäin kuluneeksi 675 vuotta siitä, että Mustasaaren pitäjä mainittiin ensimmäisen kerran kirjallisessa lähteessä. Samalla juhlitaan myös 50 vuotta nykymuotoisen Mustasaaren kunnan syntymästä 1973 vuoden kuuntaliitosten myötä.

– Kunta tulee nostamaan juhlavuoden esille monin eri tavoin, alkaen valtuuston juhlakokouksesta 13.2., sanoo Mustasaaren kunnan elinkeinopäällikkö Matias Båsk.

Yritykset kutsutaan mukaan

Kaksoisjuhlavuoden toiminta on suunnattu asukkaille sekä potentiaalisille asukkaille ja mukaan kutsutaan niin yhdistöjä kuin muita yhteistyökumppaneitakin. Lisäksi Mustasaaren kunnan tavoite kehittyä Suomen yritysystävällisimmäksi kunnaksi heijastuu myös juhlavuoden viettoon.

Kunta kehottaa yrityksiä korostamaan juhlavuotta eri tavoin omassa toiminnassaan, esimerkiksi juhlavuositarjouksilla tai -tuotteilla tai nostamalla juhlavuoden esille omassa markkinoinnissa.

Kiinnostuneita yrityksiä kehotetaan ottamaan yhteyttä kuntaan saadakseen selville juhlavuoteen liittyvän toiminnan ehdot ja graafisen ilmeen. Kunta on esimerkiksi jo kutsunut kaikkia paikallisia leipomoita ilmoittamaan kiinnostuksesta suunnitella Mustasaarileivos juhlavuoden kunniaksi.

Toritapahtumat, juhlat ja messut

Mustasaaren kunta järjestää juhlamarkkinat Sepänkylässä Elly Sigfridsin torilla 12.5.2023. Yritykset saavat ilmaiseksi tulla paikalle myymään tuotteitaan, kunhan ne ilmoittautuvat ennakkoon. Sama koskee myös kahvila- tai ravintolatoimintaa.

Botniahalliin on suunnitteilla suuret juhlamessut 18.11.2023. Syksylle on myös suunnitteilla kunnan yrittäjille suunnatut juhlat, joista Mustasaaren elinkeinoneuvosto on esittänyt toivomuksia.

Lounastapaamisia jatketaan

Mustasaaren kunta järjesti viime syksynä enemmän yrityksille ja yrittäjille suunnattuja tapahtumia kuin koskaan aiemmin. Myös kevät tulee olemaan täpötäynnä ohjelmaa.

Suunnittelut ovat vielä kesken, mutta selvää on jo ainakin, että esimerkiksi yrittäjien lounastapaamiset saavat jatkoa. Vuoden ensimmäinen yrittäjälounas järjestetään 2.2.2023 kello 11.30, paikkana Tesses Café.

Osittain uutta tälle vuodelle on se, että kunta tarjoaa lounaan kaikille ennakkoon ilmoittautuneille.

Verkostoitumista ja hyödyllistä tietoa

Lounastapaamisten tarkoitus on antaa yrittäjille mahdollisuus verkostoitua ja seurustella. Samalla yrittäjille tarjotaan hyödyllistä tietoa kunnalta ja sen yhteistyökumppaneilta, kuten Mustasaaren Yrittäjiltä ja VASEKilta.

Viime vuoden viimeinen lounastapaaminen Bernysillä oli onnistunut ja houkutteli paikalle yli 30 yrittäjää.

– Kyselymme mukaan lounas- ja iltatapahtumat sopivat yrittäjille parhaiten, joten tulemme jatkossa huomioimaan tätä suunnittelussa, kertoo Mustasaaren elinkeinokoordinaattori Johanna Långskog.

Kunnan teemailloissa korostuvat tänä vuonna erilaiset elinkeinoelämään liittyvät aiheet, jotka määräytyvät kysynnän mukaan. Suunnitteilla on esimerkiksi hankintoja, erilaisia markkinointitapoja ja kunnan teollisuusalueita käsitteleviä tapahtumia.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset lounaalle löytyvät Mustasaaren kunnan verkkosivuilta.

Mustasaaren kunnan teemailta hankinnoista lokakuussa 2022
Lokakuussa järjestetyssä teemaillassa Valloniassa tiedotettiin hankinnoista.

 

LUE MYÖS:

Mustasaari arvostaa yrittäjiään ja auttaa heitä mielellään – ”Yhteydenoton kynnyksen on oltava mahdollisimman matala”

Vastaa