Korsholms kommun planerar fullspäckat höstprogram för företagare – Hur smarta energilösningar sparar pengar nästa tema

Johanna Långskog, Matias Båsk Korsholm kommun
Johanna Långskog, Matias Båsk. Foto: Korsholms kommun/Johanna Backholm

Korsholms kommun ordnar med sina samarbetspartners i höst rekordmånga tillställningar riktade till företagare. Låg tröskel att delta, aktuella teman och företagarcentrerat program utlovas.

Korsholms kommun har genom åren ordnat en hel del program riktat till företagare. I höst sätter kommunen ändå in nästa växel, och så gott som varje vecka fram till mitten av december ordnas något som passar för företagare.

Det är tematräffar, föreläsningar och företagarluncher som står på agendan.

– Många tillställningar som vi har arrangerat genom åren har varit ganska allmänna men nu breddar vi utbudet med mera ämnesspecifika event, säger Matias Båsk, näringslivschef i Korsholms kommun.

Brännhett tema

”Smarta energilösningar – sparar pengar för ditt företag” är nästa temakväll som ordnas för företagare. På temakvällen kommer företag och företagare att dela med sig av sina erfarenheter och berätta om hur de konkret gjort med sina egna energilösningar.

Medverkar gör till exempel Tuomas Saikkonen, vd på Vilpe, liksom Antti Häkkinen, teknisk direktör på Aii Energy Systems. VASEK:s Göran Östberg leder diskussionen.

Tillfället om smarta energilösningar ordnas den 29 september klockan 18-20. Företagareventen ordnas på olika ställen i kommunen men för just detta event är platsen Hotel Vallonia i Smedsby.

Liksom de övriga eventen är det gratis att delta men förhandsanmälning krävs.

– Våra tillfällen riktar sig till företagare i Korsholm men alla är varmt välkomna, säger Johanna Långskog, näringslivskoordinator i Korsholm.

Förhandsanmälningen sker via kommunens webbsida under ”Företagsevenemang i Korsholm”, där också de övriga evenemangen finns listade.

Brett samarbete

Korsholms kommuns evenemang ordnas ofta i samarbete med andra aktörer. Kommunens roll kan variera, allt från arrangör till möjliggörare.

När det gäller till exempel företagarluncher är Korsholms Företagare rf, inte minst genom ordförande Maria Norrlin-Asplund, liksom VASEK, genom sina olika experter, nyckelsamarbetspartners.

Nästa företagarlunch har temat ”Företagsstöd” och ordnas den 6 oktober klockan 11.30 på Fredrikas i Solf. Förhandsanmälning krävs.

Rekryteringar och upphandlingar

Internationalisering, rekrytering och offentlig upphandling är exempel på aktuella teman som kommer att tas upp på temakvällar i höst.

För internationaliseringsträffen står till exempel Viexpos kunnande till förfogande, för rekryteringen TE-byråns och för upphandlingarna DKCO Advokatbyrås expertis.

– Speciellt upphandlingar är ett ämne som brukar väcka känslor, säger Johanna Långskog.

Upphandlingstematräffen ordnas den 26 oktober. Korsholms kommun jobbar som bäst fram nya riktlinjer för just upphandlingen, som sannolikt initialt kommer att kunna presenteras på tillfället.

– Då finns det ännu tid för feedback och finjusteringar innan de nya riktlinjerna tas ibruk, säger Matias Båsk.

Söker feedback

Korsholms kommun har nyligen öppnat en undersökning för att kartlägga vilken typ av aktiviteter som företagarna önskar av kommunen i framtiden.

Johanna Långskog säger att de går in i arbetet med en ödmjuk inställning och är beredda att anpassa verksamheten efter resultatet.

– Vill företagare ha flera träffar eller kanske något helt annat? Vilka teman ska vi lyfta upp och om vi ordnar något så vilken tidpunkt är bäst, frågar Johanna Långskog.

Enkäten är öppen för alla och hittas också på korsholm.fi. Johanna Långskog tipsar samtidigt webbesökarna om att beställa kommunutvecklingens nyhetsbrev.

– Nyhetsbrevet kommer ungefär en gång i månaden och där berättar vi om allt som är på gång, säger Johanna Långskog.

LÄS OCKSÅ:

Korsholm värdesätter sina företagare och hjälper dem gärna – ”Det ska vara så låg tröskel som möjligt att ta kontakt”

Lämna ett svar