Mustasaaren kunta tarjoaa yrittäjille vilkasta syysohjelmaa – ”Älykkäät energiaratkaisut – säästä rahaa” on seuraava teema

Johanna Långskog, Matias Båsk
Johanna Långskog, Matias Båsk. Kuva: Mustasaaren kunta/Johanna Backholm

Mustasaaren kunta yhteistyökumppaneineen järjestää tänä syksynä ennätysmäärän yrittäjille suunnattuja tapahtumia. Matala kynnys osallistua, ajankohtaisia teemoja ja yrittäjälähtöistä ohjelmaa on luvassa.

Mustasaaren kunta on vuosien varrella järjestänyt paljon yrittäjille suunnattua ohjelmaa. Tänä syksynä kunta asettaa riman vielä korkeammalle ja järjestää yrittäjätapahtumia lähes joka viikko joulukuun puoliväliin saakka. Luvassa on sekä lounastapaamisia että kokonaisia teemailtoja.

– Monet aiemmista tapahtumistamme ovat olleet melko yleisluontoisia, mutta nyt laajennamme valikoimaa aihekohtaisemmilla tapahtumilla, kertoo Mustasaaren kunnan elinkeinopäällikkö Matias Båsk.

Kuuma aihe

Seuraava yrittäjätapahtuma on 29.9. klo 18-20, aiheena ”Älykkäät energiaratkaisut – säästä rahaa”. Teemaillassa yritykset ja yrittäjät kertovat kokemuksistaan ja siitä, miten he ovat ratkaisseet omia energiatarpeitaan.

Mukana ovat esimerkiksi Vilpen toimitusjohtaja Tuomas Saikkonen sekä Aii Energy Systemsin tekninen johtaja Antti Häkkinen. Keskustelua johtaa VASEK:in Göran Östberg.

Yrittäjätapahtumia järjestetään eri paikkakunnilla, mutta tämän tapahtuman osalta paikka on Hotel Vallonia Sepänkylässä.

Osallistuminen kaikkiin yrittäjätapahtumiin on ilmaista mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen.

– Tapahtumamme on suunnattu Mustasaaren yrittäjille, mutta kaikki ovat erittäin tervetulleita, sanoo Mustasaaren elinkeinokoordinaattori Johanna Långskog.

Ennakkoilmoittautuminen tapahtuu kunnan verkkosivujen kautta sivulla ”Yrittäjätapahtumia Mustasaaressa”, josta löytyvät myös muut yrittäjätapahtumat.

Laaja yhteistyö

Mustasaaren kunnan tapahtumat järjestetään usein yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Kunnan rooli voi vaihdella järjestäjästä mahdollistajaan.

Esimerkiksi yrittäjälounaiden osalta Mustasaaren Yrittäjät ry ja VASEK ovat keskeisiä kumppaneita. Mustasaaren Yrittäjien puheenjohtaja Maria Norrlin-Asplund ja VASEKin yritysneuvojat ovat erityisessä avainroolissa.

Seuraava yrittäjälounas järjestetään 6.10. klo 11.30, paikkana Ravintola Fredrikas Sulvalla. Ennakkoilmoitusta vaaditaan.

Rekrytointi ja hankinnat

Kansainvälistyminen, rekrytointi ja julkiset hankinnat ovat muita ajankohtaisista aiheita, joita käsitellään syksyn teemailloissa.

Eri organisaatioiden asiantuntijat tarjoavat osaamistaan kyseiseen teemaan liittyen. Kansainvälistymistä käsittelevänä teemailtana tämän roolin täyttää Viexpo, rekrytointi-iltana TE-keskus ja julkisten hankintojen iltana DKCO Asianajotoimisto.

– Varsinkin julkiset hankinnat herättävät usein tunteita, Johanna Långskog sanoo.

”Onnistu julkisissa hankinnoissa” -teemailta järjestetään 26.10. Mustasaaren kunta on parhaillaan laatimassa uudet ohjeet julkisille hankinnoille, jotka esitellään luultavasti ensimmäistä kertaa teemailtana.

– Silloin on vielä aikaa palautteeseen ja hienosäätöön ennen kuin uudet ohjeet pannaan täytäntöön, Matias Båsk sanoo.

Anna palautetta

Mustasaaren kunta haluaa edelleen selvittää, millaista toimintaa yrittäjät toivovat kunnalta tulevaisuudessa. Palautetta voi antaa helposti verkkolomakkeen kautta.

Johanna Långskog sanoo, että he lähtevät työhön nöyrällä asenteella ja ovat valmiita mukauttamaan toimintaansa palautteen mukaan.

– Haluavatko yrittäjät lisää tapaamisia vai kenties jotain aivan muuta? Mitä teemoja pitäisi nostaa esille ja mitkä ovat parhaat ajat yhteisille tapahtumille, kysyy Johanna Långskog.

Långskog suosittelee myös kiinnostuneita tilaamaan Mustasaaren kuntakehityksen uutiskirjeen.

– Uutiskirje tulee noin kerran kuukaudessa ja siinä kerromme kaikesta ajankohtaisesta toiminnastamme.

 

LUE MYÖS:

Mustasaari arvostaa yrittäjiään ja auttaa heitä mielellään – ”Yhteydenoton kynnyksen on oltava mahdollisimman matala”

Vastaa