Wasa Future Festival ratkoo ongelmia – Vaasan kaupunki lupaa kuunnella nuorten ideoita

YoungTalk23 - Wasa Future Festival at Wasa Innovation Center, 08.08.2023
YoungTalk23 lähtee käyntiin Laila Fe Balingganin ja Sabbir Ahmed Bhuiyanin johdolla.

Wasa Future Festival kokoaa nuoret, kansainväliset osaajat ja yrittäjät saman pöydän ääreen. Vaasan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Joakim Strand lupaa, että päättäjät kuuntelevat esitettyjä ajatuksia.

Tunnelma on huipussaan, kun YoungTalk23 alkaa tiistai-iltana. Teemana on miten talentteja saadaan houkuteltua alueelle. Moderaattorit Laila Fe Balinggan ja Sabbir Ahmed Bhuiyan, molemmat nuoria kansainvälisiä osaajia, onnistuvat koukuttamaan yleisön loistavalla esiintymisellään.

– Etsimme yhdessä ratkaisuja, moderaattorit sanovat esitellessään tapahtuman kulun. Osallistujat työskentelevät pienryhmissä, joissa haudotaan ideoita, tunnistetaan ongelmia ja löydetään toivottavasti ratkaisujakin.

Kaupunki lupaa kuunnella

Joakim Strand, Wasa Future Festival
Joakim Strand.

Kansanedustaja ja Vaasan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Joakim Strand on paikalla inspiraatiopuhujana. Joakim Strand aloittaa muutamalla sanalla Vaasan menestyksekkäästä historiasta mutta toteaa nopeasti, ettei tämä riitä tulevaisuuden rakentamiseen, vaan meidän on jatkettava työtä nuorten ja talenttien houkuttelemiseksi.

– Olisi erittäin arvokasta, jos onnistuisimme houkuttelemaan yksi tai kaksi, tai miksei sata, saman luokan poikaa ja tyttöä kuin moottorivalmistaja John Wickström, joka oli mukana rakentamassa Vaasan energiaklusterin perustuksia, sanoo Joakim Strand.

Samalla Joakim Strand lupaa, että kaupunki tulee kuuntelemaan tapahtuman aikana kehitettyjä ideoita ja myös harkitsemaan niitä tarkkaan.

Yritysten roolista keskustellaan

Yksi tapahtuman teemoista on pienten ja keskisuurten yritysten asema kansainvälisten osaajien areenana ja kasvualustana, ja mukana yleisössä on myös paljon elinkeinoelämän edustajia.

Tuomas Saikkonen, Vilpe, Wasa Future Festival.
Tuomas Saikkonen.

Yrittäjäkenttää edustaa muun muassa Vilpen toimitusjohtaja Tuomas Saikkonen, joka myös toimii tapahtumassa inspiraatiopuhujana. Tuomas Saikkonen toteaa, että maailma on iso ja että osaajien houkutteleminen seudulle on hankalaa.

– Uskon, että parhaiden käytäntöjen ohella tarvitsemme myös tarinankerrontaa, Tuomas Saikkonen sanoo.

Kertoo oman tarinansa

Esimerkkinä tarinankerronnasta Tuomas Saikkonen mainitsee Vilpen oman panostuksen sosiaaliseen mediaan. Vaikka Vilpen tuotteet, kuten ilmanvaihtoratkaisut, eivät sinässään herätä mediakiinnostusta, yhtiö on onnistunut keräämään massiivisen seuraajajoukon TikTokissa.

– Kerromme vain tarinamme ja näytämme, millaista on tehdä töitä Vilpellä, Tuomas Saikkonen sanoo.

Kerromme vain tarinamme ja näytämme, millaista on tehdä töitä Vilpellä.

Tämä tarinankerronta johtaa siihen, että mustasaarelainen yritys saa paljon kommentteja ja yhteydenottoja ihmisiltä ympäri maailmaa, jotka ovat innokkaita tulemaan heille töihin.

– Saatamme itse pitää työn ja vapaa-ajan tasapainoa itsestäänselvyytenä, mutta esimerkiksi Yhdysvaltojen kaltaisissa maissa, joissa moni tekee erittäin paljon töitä, arkielämämme voi olla haluttua, Saikkonen sanoo.

Koko tapahtuma ja ryhmäesitykset ovat katsottavissa Youtube-livestreamissa.

 

LUE MYÖS:

Culture 3.0 syntyy Wasa Future Festivalilla – Kaikkea yrityskulttuurista urheilukulttuuriin voidaan päivittää

Vastaa