Culture 3.0 syntyy Wasa Future Festivalilla – Kaikkea yrityskulttuurista urheilukulttuuriin voidaan päivittää

Paneelikeskustelu Wasa Future Festivalilla 2022

Wasa Future Festival pyrkii uusimaan kulttuurin merkitystä niin kutsutun ”Culture 3.0” -konseptin alla. Kyseessä on osittain aivan uuden liiketoimintaympäristön luominen.

Culture 3.0 on Wasa Future Festivalin esiin tuoma laaja aloite. Se on kokoelma pilottihankkeita ja innovatiivista ajattelua, jotka pyrkivät uusimaan kulttuuria monilla eri alueilla.

– Haluamme olla mukana luomassa uutta työkulttuuria, uutta urheilukulttuuria, uutta yrittäjäkulttuuria, jopa uutta arkikulttuuria, sanoo Wasa Future Festivalin primus motor, yrittäjä Sture Udd.

Yrittäjyys tärkeä osa kokonaisuutta

Hippi Hovi.

Perjantain tilaisuudessa (11.8. klo 14) puhuu muun muassa Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Hippi Hovi. Hippi Hovi tukee Culture 3.0 -aloitetta ja tulee kertomaan esimerkiksi siitä, miten pienyritykset voivat tehdä enemmän yhteistyötä ja miten ne voivat hyötyä siitä.

– Toimimalla yhdessä pienet yritykset voivat suorittaa isompia hankkeita ja tehdä tarjouksia, joita he eivät yksin pystyisi tekemään, Hippi Hovi sanoo.

Hyviä esimerkkejä piisaa

Hippi Hovi sanoo, että olemassa on jo useita menestystarinoita yritysten yhteistyöstä, ja osa niistä nostetaan myös esille tapahtumassa. Hovi kertoo, että myös epävirallisen yhteistyön hyödyistä tullaan tarjoamaan lisätietoa. Toisen yrityksen suosittelu on yksi esimerkki tämänlaatuisesta yhteistyöstä.

Uutta kulttuuria laajassa merkityksessä

Juha Päivike puhuu saman iltapäivän aikana täysin uudesta työkulttuurista käyttäen yhteisöä esimerkkinä. Urheilukulttuuria uudistamassa ovat naisten jalkapallon puolesta puhuvat Tom Kecklund ja Timo Harri sekä jääkiekkoa edustava Oskar Osala.

Vaasan Ylioppilasteatteri Ramppi näyttää puolestaan esimerkkiä uudesta taidekulttuurista, kun taas Case WasaWaterCity edustaa uutta kaupunkikulttuuria.

Peter Vesterbacka puhuu uudesta opiskelukulttuurista esimerkkeinä Living Labs ja Finest Future. Lopulta koomikko Alfred Backa valottaa uuden viihdekulttuurin piirteitä.

Wasa Future Festival järjestetään 7.–12.8. Paikka on tuttuun tapaan Wasa Innovation Center ja sitä ympäröivä Bock’s Corner Village -alue Vaasan Vetokannaksella.

 

LUE MYÖS:

Wasa Future Festival pärähtää käyntiin elokuussa – Luvassa ideoiden ilotulitusta ja konkreettisia toimia

Vastaa