Kaikki kattoihin saman katon alta – Mustasaarelaisyritys Suomen Peltikate panostaa uuteen halliin

Göran Eklund, Suomen Peltikate
Göran Eklund.

Göran Eklund sai vauhdikkaan alun yrittäjyydelleen. ”Kaikki on sujunut yli odotusten ja olemme jopa voineet investoida uuteen kalustoon”, hän sanoo. Parhaillaan yritykselle nousee uusi halli Lintuvuoreen.

Noin kolme vuotta sitten mustasaarelaisen Luodon Peltikatteen toiminta siirtyi Göran Eklundin käsiin. Perinteikäs perheyritys vaihtoi samalla nimekseen Suomen Peltikate.

– Kaikki on sujunut yli odotusten. Olemme kiitollisia siitä luottamuksesta, jota sekä uudet että vanhat asiakkaat ovat osoittaneet, toimitusjohtaja Göran Eklund toteaa.

Suomen Peltikate on erikoistunut teräskatteisiin ja muihin ohutlevystä valmistettuihin tuotteisiin, kuten esimerkiksi tulisijojen kipinäsuojiin.

Uusinvestointeja käynnissä

Yrityksen erinomaisen kehityksen ansiosta Suomen Peltikate on voinut investoida sekä konekalustoonsa että uusien konseptien kehittämiseen.

Viime vuonna yritys osti uuden kanttikoneen, joka mahdollistaa ruostumattomien listojen myynnin lisäämisen. Koneen ansiosta yksi ihminen voi periaatteessa työskennellä vuoden ympäri listojen valmistuksen parissa.

Parhaillaan Suomen Peltikate panostaa omaan uuteen halliin Mustasaaren Lintuvuoressa osoitteessa Yhtiöntie 12. Rakennusliike Timbergin toteuttaman hallin pinta-alaksi tulee 1350 neliötä.

– Lopputuloksena saamme nykyaikaiset tuotantotilat kallio- ja lattialämmöllä, Göran Eklund iloitsee.

Pohjatyöt ovat jo käynnissä ja yritys arvioi pääsevänsä muuttamaan koko toimintansa uusin tiloihin loppusyksystä.

Göran Eklund, Suomen Peltikate, Vasa, Korsholm, Fågelberget
Göran Eklund.

Valikoima laajenee

Göran Eklund, Suomen Peltikate, Luodon Peltikate
Göran Eklund.

Suomen Peltikate on lisäksi ottanut valikoimaansa uusia kattotuotteita jälleenmyyjän roolissa. Yritykseltä saa nyt myös esimerkiksi tikkaat, palotikkaat, lumiesteet, kattosillat ja kattokourut.

– Olemme kehitelleet erilaisia pakettiratkaisuja, joten nyt asiakas saa kaiken tarvitsemansa samasta paikasta, Eklund korostaa.

Muillekin kuin ammattilaisille

Mustasaarelaisyrityksen asiakkaina on paitsi peltiseppiä ja muita kattoasennusten parissa työskenteleviä ammattilaisia myös paljon yksityishenkilöitä. Göran Eklund kertoo, että monet haluavat itse asentaa kattonsa ja että heitä varten yrityksen valikoimasta löytyy myös helpommin asennettavia ratkaisuja.

Göran Eklund, Suomen Peltikate, Luodon Peltikate
Göran Eklund.

Kesällä eli alan varsinaisena sesonkiaikana perheyritys Suomen Peltikate työllistää kourallisen ihmisiä. Asiakkaan tyypillinen tarve on katon uusiminen tai uuden katteen asentaminen pienempään lisärakennukseen, kuten esimerkiksi autotalliin.

– Me erotumme muista olemalla paikallinen toimija, joka tarjoaa palvelua sekä suomeksi että ruotsiksi, Göran Eklund sanoo.

Tarvittaessa asiakas saa yritykseltä peräkärryn lainaan ja Eklund kertoo kuljettavansa mielellään itsekin tavaroita asiakkaalle kotiin, silloin kun muilta töiltään ehtii.

Verkkokauppa avattu

Uuden hallin valmistumiseen asti Suomen Peltikate toimii Sepänkylän yrityskeskuksessa osoitteessa Teollisuustie 4. Yritys on myös avannut verkkokaupan, jossa voi paitsi tehdä ostoksia myös suunnitella omia projektejaan ja saada hyvän yleiskuvan yrityksen valikoimasta. Yrityksen verkkosivut ja verkkokauppa löytyvät osoitteesta suomenpeltikate.fi.

 

LUE MYÖS:

Luodon Peltikate är expert på plåtprofiler – Med ny ägare och nytt namn får verksamheten en uppdaterad profil

Vastaa