Etha kasvaa voimakkaasti – Yrityksen nimi vaihtuu vastaamaan paremmin tarjottavien palveluiden laajuutta

Caroline Kullbäck, Etha
Caroline Kullbäck.

Etha Wind on tiputtanut Wind-sanan pois yritysnimestään. Vaasalaisyritys Ethan myötätuuli jatkuu, ja tuulivoimahankkeiden konsultoinnin lisäksi se panostaa nyt myös aurinkovoimaan ja energian varastointiin.

Vaasalaisyritys Etha Wind on lyhentänyt nimensä Ethaksi. Yritys on ollut ensimmäisiä kaupallisen tuulivoiman parissa työskenteleviä toimijoita Suomessa. Nimenvaihdoksesta huolimatta tuulivoimakonsultointi on edelleen erittäin tärkeä painopistealue.

– Uusi nimi heijastaa kuitenkin sitä, että työskentelemme muidenkin asioiden kuin vain tuulivoiman parissa, kertoo Ethan toimitusjohtaja Caroline Kullbäck.

Uusiutuva energia keskiössä

Perustamisestaan vuonna 2002 lähtien Etha on työskennellyt myös muiden asioiden kuin tuulivoimahankkeiden parissa. Caroline Kullbäckin mukaan yhteisenä nimittäjänä on pikemminkin ollut uusiutuva energia jo niistä ajoista saakka, kun nykyinen hallituksen puheenjohtaja Staffan Asplund toimi toimitusjohtajana.

– On odotettavissa, että tuulipuistoihin tullaan integroimaan hybridiratkaisuja, kuten aurinkovoimaa ja akkuteknologiaa, joiden parissa me myös työskentelemme, Caroline Kullbäck kertoo.

Toiminnan perustana kaksi vahvaa kivijalkaa

Erilaiset hankekehityspalvelut toimivat yhtenä Ethan kivijaloista. Yritys luo lisäarvoa koko hankeprosessille tai sen osille. Ethan asiantuntijat voivat huolehtia kaikesta niin suunnittelusta aina rakennusvalmiisiin hankkeisiin saakka.

Toinen Ethan tarjoamien palveluiden pääryhmä liittyy pääasiassa yrityskauppoihin. Etha tarjoaa niin sanottuja due diligence -palveluita, joiden avulla voidaan esimerkiksi tarkastaa, täyttävätkö tutkimukset, luvat tai tietyn hankkeen kannattavuus vaaditut kriteerit.

Vahvaa kasvua näköpiirissä

Etha jatkaa kasvuaan ja saavutti viime vuonna noin 3 miljoonan euron liikevaihdon. Tänä vuonna tavoitteena on nousta hieman yli 4 miljoonaan euroon.

Ethan asiakkaita ovat kotimaiset ja ulkomaiset kehittäjät ja sijoittajat. Joissakin tapauksissa myös suoraan maanomistajat ovat asiakkaita.

Etha työllistää noin 35 henkilöä. Tänä vuonna yritys on palkannut jo useita uusia työntekijöitä ja rekrytoi koko ajan lisää. Parhaillaan haussa on projektipäälliköitä ja lupa-asioiden asiantuntijoita.

Päätoimipaikka Vaasassa

Ethan päätoimipaikka sijaitsee Vaasan keskustassa osoitteessa Vaasanpuistikko 14. Jo parin vuoden ajan yrityksellä on ollut myös sivutoimipaikka Helsingissä.

– Toimimme kaikkialla Suomessa ja palveluksessamme on asiantuntijoita eri puolilla maata, Caroline Kullbäck kertoo.

Lisätietoja ja yrityksen yhteystiedot löytyvät verkkosivustolta etha-consultancy.com.

 

LUE MYÖS:

Etha Wind aloittaa aurinkopuistojen konsultoinnin – ”Haluamme vahvistaa rooliamme”

Vastaa