Urheiluseuroille tukea, kun valmentajat käyvät henkisen hyvinvoinnin verkkokurssin – LähiTapiola Pohjanmaan kampanja auttaa nuoria

Alexandra Hellstén, Lauri Laaksonen, Matilda Hassel, LokalTapiola Österbotten, LähiTapiola Pohjanmaa
Alexandra Hellstén, Lauri Laaksonen, Matilda Hassel.

Pohjalaisilla urheiluseuroilla on nyt tilaisuus lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. LähiTapiola Pohjanmaan uusi kampanja tukee sekä nuorten hyvinvointia että juniorijoukkueiden taloutta.

Tutkimusten mukaan yhä useammat nuoret voivat huonosti. LähiTapiola Pohjanmaa on pitkään tehnyt yhteistyötä MIELI Pohjanmaan Mielenterveys ry:n kanssa tämän suuntauksen kääntämiseksi.

– Viemme alueellisen yhteistyön tänä vuonna seuraavalle tasolle yhteistyössä valtakunnallisen MIELI ry -kattojärjestön kanssa, kertoo LähiTapiola Pohjanmaan vastuullisuus- ja viestintäpäällikkö Lauri Laaksonen.

Yhteys nuoriin urheiluseurojen kautta

Fyysinen hyvinvointi kytkeytyy henkiseen hyvinvointiin. Junioriurheiluun liittyvä järjestelmällinen toiminta on nyt muodostunut kanavaksi, jonka kautta voidaan välittää tietoa henkisen hyvinvoinnin edistämisestä.

– Meillä on Pohjanmaalla vahva yhdistyskulttuuri ja monia aktiivisia junnuja, Lauri Laaksonen kertoo.

Meillä on Pohjanmaalla vahva yhdistyskulttuuri ja monia aktiivisia junnuja.

Valmentajien verkkokurssi

MIELI ry on luonut noin 30 minuutin ilmaisen verkkokurssin, joka sopii kaikille juniorijoukkueiden valmentajille. Verkkokurssia suositellaan myös muille henkilöille, jotka ovat lasten ja nuorten urheiluseuratoiminnassa mukana.

Kurssilla pääsee tutustumaan menetelmiin, joilla voidaan harjoituksissa tukea ja vahvistaa nuorten urheilijoiden mielen hyvinvointia.

Urheilujoukkueille tukea

Alexandra Hellstén, Lauri Laaksonen, Matilda Hassel. LokalTapiola Österbotten, LähiTapiola Pohjanmaa
Alexandra Hellstén, Lauri Laaksonen, Matilda Hassel.

LähiTapiola Pohjanmaan toiminta-alue ulottuu Kristiinankaupungista etelässä Kokkolaan pohjoisessa. Alueen valmentajille ja muille juniorijoukkueissa toimiville tarjotaan nyt porkkanaa verkkokurssille osallistumiseksi. Jos he osallistuvat kurssille, heidän joukkueensa voi hakea tukea LähiTapiola Pohjanmaan käyttörahastosta.

Tuki vaihtelee 200–800 euron välillä joukkueen koon mukaan. Urheiluseurat, joissa on useita juniorijoukkueita, voivat saada monta rahalahjoitusta.

Suuri kiinnostus

LähiTapiola on jo vastaanottanut noin 220 hakemusta, ja pohjalaisjoukkueille on myönnetty yhteensä lähes 120 000 euroa tukea.

– Tuensaajien joukossa on muun muassa taitoluistelu-, judo-, pesäpallo-, jalkapallo- ja jääkiekkoseuroja, kertoo Matilda Hassel, LähiTapiola Pohjanmaan markkinointikoordinaattori.

Ensimmäinen hakukierros on päättynyt ja seuraavan hakukierroksen määräaika umpeutuu jo viikolla 19.

– Tietyt lajit ovat kausiluonteisia, minkä takia on hyvä, että vuoden mittaan on neljä hakukierrosta, kertoo markkinointikoordinaattori Alexandra Hellstén.

Löydät täältä tietoa verkkokurssista. Pohjalaiset junioriseurat voivat hakea tukea täällä.

 

LUE MYÖS:

LähiTapiola Pohjanmaa antaa 50 000 euron joululahjan – Rahat käytetään alueen lasten henkisen hyvinvoinnin tukemiseen

Vastaa