Vasa får ny galleria – Wasa Future Festival drar igång med öppning av ny typ av utställning

Janne Perttu, Sami Pöntinen, WIC Wasa Future Festival Wasa Innovation Center
Janne Perttu, Sami Pöntinen.

En ny demonstrationsmetod i Wasa Innovation Center där teknologi och konst möts har skapats. I dag invigs utställningen som en start på Wasa Future Festival.

Sture Udd Wasa Future Festival
Sture Udd.

Wasa Future Festival drar i dag igång med öppningen av en ny utställning där kunskap och modern teknologi görs tillgänglig via design, konst och andra metoder.

– Målsättningen är att WIC blir ett beständigt och permanent demonstrationsrum som lever med tiden, säger Sture Udd, entreprenören bakom Wasa Innovation Center, som ligger bakom satsningen.

En bakgrundsorsak till investeringen är att mycket av arbetet som görs på Wasa Innovation Center sker på en abstrakt nivå. Utställningsutrymmena blir ett forum där jobbet och resultaten kan tas ner till en mera praktisk, tillgänglig, inspirerande och begripligare nivå.

Växer fram

Att utställningen inte är namngiven ännu är en antydan om att konceptet inte heller är hugget i sten utan tillåts växa fram. Kärt barn har ändå många namn och samlingspunkten kallas redan Exhibition Hall, showroom, utställningshall eller demonstrationsrum.

Besökare välkomnas

Janne Perttu, festivalkoordinator för Wasa Future Festival, bjuder in alla att bekanta sig med utställningarna under Wasa Future Festival, som ordnas denna vecka.

Digitala konstverk, interaktivitet och videopresentationer utlovas. Besökare kan själva skapa digital konst med hjälp av artificiell intelligens.

Teknologi och vetenskap

Ett nytt solpanelsdrivet fordon kommer att finnas på plats. På utställningen presenterar även WIC Science Channel sin verksamhet. WIC Science Channel, med frontfiguren Sami Pöntinen, har på en kort tid lyckats bygga upp ett koncept där fenomen och vetenskap görs tillgängliga för en bred publik.

På bilden det solenergi drivna fordonet.
Framtill i bild det solenergidrivna fordonet.

Exhibition Hall har under denna vecka öppet på måndag, klockan 15-18, tisdag och onsdag klockan 11-18, torsdag klockan 11-23, fredag klockan 11-21 och lördag klockan 11-15.

Många av utställningarna sköter sig själva men åtminstone i dag från och med klockan 15 finns både konstnärer och bakgrundskrafter från Wasa Future Festival på plats för att ta emot besökare.

 

LÄS OCKSÅ:

Wasa Future Festivalin talousvaikutus on valtava – ”Merenkurkun talousalueelle tapahtuma tuo kymmeniä miljardeja euroja”

Lämna ett svar