Wasa Future Festival nu större än någonsin – Arrangören lovar att alla som deltar skapar konkreta positiva resultat 2023

Sture Udd Wasa Innovation Center UPC Print Vasa
Sture Udd.

Wasa Future Festival ordnas i år den 8-13 augusti. I år lägger festivalen allt sitt krut på skapandet av konkret positiv utveckling 2023 inom ekonomin, kulturen, politiken och vardagen. Tiotal demonstrationer och utställningar varvas med insikt och handlingsförslag.

Det finns många evenemang här i Finland men få av dem producerar de facto positiv utveckling för land och region. Det säger Sture Udd, entreprenören bakom Wasa Innovation Center, som arrangerar Wasa Future Festival den 8-13 augusti i Vasa.

– I år är festivalens mål att skapa positiv utveckling 2023, säger Sture Udd.

Wasa Future Festivals upplägg i år är både bättre och större än tidigare. Sture Udd är själv så nöjd med programmet att han till och med vågar lova att det leder till något positivt för 2023 för alla som deltar.

Fyra fokusområden

Sture Udd Wasa Future Festival
Sture Udd.

Årets festivalupplägg är koncentrerat till fyra olika teman. I alla teman kommer konkreta frågor att jobbas fram och göras något åt under 2023.

1. Skapa direkta kontakter till världsmarknaden för företag och strukturer.

– Det räcker inte längre med att våra företag och offentliga strukturer är satelliter, säger Sture Udd.

– Vi skall bli en aktör i världen. Energikunnandet är nu en guldgruva som ska tas i full användning.

2. Förstå hur data ska tas i användning i Österbotten så att vi inte halkar efter, både när det gäller utbildning, hälsovård och näringsliv.

– Här skall vi jämföra oss med vad som redan sker i världen – inte med resten av Finland, säger Sture Udd.

3. Culture 3.0 – den stora spelöppningen. Temat handlar bland annat om nytänkande och om att bidra till att kulturarbete och -arbetare får en ny producerande roll. Fokus på nya meningsfulla upplevelser i vardagen.

4. Fokusera på tillväxt i befolkningsutvecklingen. Poängen är att se till att flera förmågor/hjärnor vill flytta hit och utveckla regionen.

Mera än prat

Sture Udd Wasa Future Festival
Sture Udd.

Wasa Future Festival har tidigare fokuserat mycket på olika typer av utmanande föreläsningar, där publiken ofta aktivt deltagit för att skapa konkreta resultat. Det konceptet finns kvar, med över 100 olika speakers under veckan.

Grundkonceptet breddas med utställningar, musik, uppträdanden och demonstrationer.

– Det finns till exempel möjlighet att provköra ett finländskt tillverkat fordon som i framtiden helt kommer att köras med solenergi och att se demonstrationer för hur artificiell intelligens fungerar i praktiken, säger Sture Udd.

Alla välkomna

Hela veckans program är gratis att delta i. Sture Udd säger att alla programpunkter riktar sig till personer som vill få något till stånd och som vill utveckla sig själv och regionen positivt.

– Att vi tar en kategoriskt positiv approach här är kanske speciellt viktigt nu med tanke på allt som sker i Europa och i världen, säger Sture Udd.

Att vi tar en kategoriskt positiv approach här är kanske speciellt viktigt nu.

Mingel och middagar ordnas onsdag, torsdag, fredag och lördag med inbjudande samtalsämnen.

Lockar publik från hela världen

Wasa Future Festival, eller motsvarande typ av evenemang som tidigare hette New Nordic Center, ordnas nu för tionde gången i rad. Eventet har tidigare år väckt internationell uppmärksamhet och väntas göra så även i år.

På plats kommer till exempel en delegation från Rwanda, för att diskutera energilösningar, och från Sverige, för att diskutera strategiska lösningar på hög nivå.

Många tungviktare

Bland föreläsarna och deltagarna i festivalen hittas till exempel fem ministrar samt många företagsledare, topptjänstemän och tankeledare.

Hela programmet på Wasa Future Festival är kostnadsfritt. Allt ordnas på Wasa Innovation Center, Gerbyvägen 16 i Vasa, eller i de närliggande husen i Bock’s Corner Village.

För intresserade är det bara att äta hela kakan eller plocka russinen och komma med på det som intresserar.

– Det är värt att hänga med under hela veckan, säger Sture Udd.

Här hittas programmet i sin helhet.

LÄS OCKSÅ:

Wasa Future Festival 2021 är över – här är våra bästa artiklar

Lämna ett svar