Vaasa Insider växer för femte året i rad – Bokslutet visar vinst

Pekka Leiviskä, Peter Stolpe, Minna Joki - Vaasa Insider redaktion toimitus
Pekka Leiviskä, Peter Stolpe, Minna Joki. Foto/Kuva: Linus Lindholm

Vaasa Insiders försäljning har ökat för femte året i rad. ”Vi kan inte annat än ödmjukt tacka alla läsare, kunder och samarbetspartners som möjliggör vår verksamhet”, säger vd Peter Stolpe.

De fem första åren är knepiga för nästan vilket företag som helst. Grovt sett kan man till och med räkna med att bara hälften av alla nya företag är aktiva efter fem år.

– Nu är vi äntligen förbi den här perioden med flaggan i topp, säger Peter Stolpe, vd och chefredaktör för Vaasa Insider.

– Vi har lärt oss massor och ser med tillförsikt på framtiden, säger Stolpe.

Siffrorna klarnar

Vaasa Insiders nya bokslut är så gott som klart. För 2022 blev det både lite vinst och lite tillväxt. Peter Stolpe beskriver det som ett hyfsat år, då bolaget har lyckats betala bort en del gamla lån.

– Vi är alltid lika glada när vi får det att snurra runt, säger Peter Stolpe.

Starka på sociala medier

Bland fjolårets höjdpunkter finns till exempel en undersökning som visade att Vaasa Insider klockar in på 89:e plats i landet på LinkedIn. Placeringen bekräftar att bolagets närvaro på det sociala mediet är starkare än till exempel flera stora börsbolag och till och med städer.

När det gäller miljöarbete satte Vaasa Insider under fjolåret också i nästa växel. Som bäst pågår en omfattande utredning och konkreta åtgärder för att minska företagets klimatavtryck.

Tusen tack

Peter Stolpe tar tillfället i akt och tackar alla kunder, läsare och samarbetspartners. Stolpe bockar ödmjukt och konstaterar, att utan dem är företaget och dess verksamhet ingenting.

– Samma sak gäller förstås personalen, vi är inte många men tillsammans med samarbetspartners får vi det att fungera, säger Stolpe.

Under fjolåret utökades ledet med Pekka Leiviskä som stadigvarande medarbetare. Leiviskä kommer in med lång erfarenhet av media och textproduktion.

Österbottniskt mediehus

Vaasa Insider står bakom ekonomisajten www.vaasainsider.fi. Företaget utger Botnia Insider, som är en av Finlands största ekonomitidningar. Bolaget står också bakom den internationella nyhetssajten www.vaasainternational.fi.

Det nyaste tillskottet för det österbottniska mediahuset är ivanjustwantstoberich.com, som är en nylanserad webbplats för den tecknade serien ”Ivan Just Wants to Be Rich”.

 

VI växer år för år – Så här såg det ut förra året:

Vaasa Insider ökar omsättningen rejält och visar liten vinst – ”Tusen tack för att ni tror på oss”

Lämna ett svar