Oravais Rökeri lanserar burgerbacon – Grillsäsongen blir allt viktigare för företaget

Oravais Rökeri har nyheter att bjuda på inför grillsäsongen. Matkulturen ändrar och Oravaisföretaget jobbar för att kunna ge kunderna nya smakupplevelser.

Grillsäsongen är enormt viktig för Oravais Rökeri. Säsongen drar igång redan i maj och slutar först i september.

– Vädret märks tydligt i försäljningen, om solen skiner går det åt betydligt mera, säger Caj Norrgård, vd för Oravais Rökeri.

Matkulturen ändrar

Caj Norrgård är vd för Oravais Rökeri.

Betydelsen av just grillsäsongen har ökat under flera års tid för rökeriet. Caj Norrgård säger att utvecklingen hänger ihop med att matkulturen ändrar. Folk grillar mera och värdesätter sin fritid på ett annat sätt än tidigare.

– Många vill grilla och umgås med varandra, säger Caj Norrgård.

Burgerbacon ute på marknaden

Oravais Rökeri har sedan företagsgrundandet 1999 varit måna om att kunna erbjuda kvalitetsprodukter. På sommaren tillhör grillbacon och grillkassler företagets storsäljare.

För ett par månader sedan kom rökeriet ut med en helt ny produkt: burgerbacon, som redan sålt bra. Det är frågan om bacon som passar bra på som smakförstärkare, till exempel på en hamburgare eller grillfilé.

Porchetta på frammarsch

En smakrik porchetta av det mera kryddiga slaget har rökeriet erbjudit redan en längre tid. Försäljningen av porchetta ökar och speciellt många ungdomar verkar ha hittat godbiten.

Oravais Rökeris lunchbiffar går bra åt till alla målgrupper. Rökeriet erbjuder konsumentförpackningar samt större förpackningar till restauranger och matställen.

– Lunchbiffarna blir bra hur man än värmer upp dem men passar förstås bra även på grillen.

Caj Norrgård menar att det faktum att lunchbiffarna till och med blir goda i mikron gör att alla från upptagna arbetare till pensionärer har hittat dem.

– Överlag arbetar vi för att våra produkter ska vara enkla att tillaga,  ofta är det bara att värma upp och skapa en yta så blir de perfekta, säger Caj Norrgård.

Överlag arbetar vi för att våra produkter ska vara enkla att tillaga.

Något för alla

Oravais Rökeri erbjuder ett brett sortiment matvaror som passar på grillen. Norrgård menar till och med att det finns något för alla i utbudet. Rökeriets produkter säljs på många håll i Finland och speciellt på västkusten hittas de ”nästan överallt”, även om utbudet mellan affärerna varierar. Rökeriet kan vid behov leverera alla produkter till alla affärer.

– Alla produkter vi säljer på sommaren hamnar inte heller på grillen, till exempel skinka och saltad mat brukar också se ett uppsving.

Anrikt hantverk

Oravais Rökeri sysselsätter sex stadigvarande anställda samt några inhoppare. Verksamheten och tillverkningen som sker i Oravais kan bäst beskrivas som om ett hantverk med långa tradioner.

LÄS OCKSÅ:

Oravais Rökeri satsar på kvalitet – Österbottniskt hantverk och kunnande ligger bakom produkterna

Lämna ett svar