Oravaisten Savustamo lanseeraa burgerpekonin – Grillikausi yhä tärkeämpi yritykselle

Oravaisten Savustamo tuo markkinoille uutuuksia näin grillikauden kynnyksellä. Ruokakulttuuri muuttuu ja oravaislaisyritys tekee jatkuvasti töitä pystyäkseen tarjoamaan kuluttajille yhä uusia makuelämyksiä.

Grillikausi on tärkeää aikaa Oravaisten Savustamolle. Kausi käynnistyy jo toukokuussa ja jatkuu aina syyskuulle asti.

– Sää vaikuttaa selvästi myyntiin. Auringon paistaessa tuotteita menee huomattavasti enemmän, kertoo Oravaisten Savustamon toimitusjohtaja Caj Norrgård.

Ruokakulttuuri muutoksessa

Caj Norrgård.

Grillikauden merkitys savustamon toiminnassa on kasvanut jo useamman vuoden ajan. Caj Norrgård kertoo, että kehitys liittyy ruokakulttuurissa meneillään olevaan muutokseen. Grillauksen suosio on kasvanut ja ihmiset myös arvostavat vapaa-aikaansa eri tavalla kuin ennen.

– Halutaan panostaa grillaukseen ja samalla viettää aikaa ystävien kanssa, Norrgård tuumii.

Markkinoiden uutuus on burgerpekoni

Oravaisten Savustamo on perustamisestaan vuonna 1999 lähtien halunnut tarjota asiakkailleen laadukkaita tuotteita. Kesällä yrityksen myydyimpiä tuotteita ovat grillipekoni ja grillikassleri.

Muutama kuukausi sitten savustamo toi markkinoille täysin uuden tuotteen: burgerpekonin. Jo nyt myynti on ollut lupaavaa. Kyseessä on syöntivalmis pekoni, joka sopii mainiosti antamaan makua esimerkiksi hampurilaiselle tai grillifileelle.

Porchetta nousussa

Mehevän maistuva, hieman mausteisempi porchetta on jo pidemmän aikaa löytynyt savustamon tuotevalikoimasta. Porchettan myynti on nousussa ja etenkin nuoret vaikuttavat löytäneen tämän herkullisen tuotteen.

Oravaisten Savustamon lounaspihvit tekevät hyvin kauppansa kaikissa kohderyhmissä. Savustamon valikoimassa on sekä kuluttajapakkauksia että suurempia pakkauksia ravintoloille ja ruokaloille.

– Lounaspihvit onnistuvat aina lämmitystavasta riippumatta, mutta erityisen hyvin ne sopivat tietenkin grilliin.

Caj Norrgård arvelee, että tuotteiden helppous on siivittänyt niiden suosiota. Se, että pihvit maistuvat vaikka mikrossa lämmitettyinä, on saanut kaikki aina kiireisistä työlounastajista eläkeläisiin asti ihastumaan niihin.

– Pyrimme aina siihen, että tuotteemme olisivat helppoja valmistaa. Useimmiten ei tarvita kuin lämmitys ja nopea paistopinta, ja ruoka on valmista, Norrgård kehuu.

Pyrimme aina siihen, että tuotteemme olisivat helppoja valmistaa.

Jokaiselle jotakin

Oravaisten Savustamo tarjoaa monenlaisia grilliin sopivia tuotteita. Caj Norrgårdin mukaan valikoimasta löytyy jokaiselle jotakin. Savustamon tuotteita myydään eri puolilla maata ja erityisesti länsirannikolla tuotteita on tarjolla ”lähes kaikkialla”, vaikkakin valikoima vaihtelee eri kaupoissa. Savustamo toimittaa tarvittaessa kaikkia tuotteita kaikkiin kauppoihin.

– Kaikki kesällä myymämme tuotteet eivät suinkaan päädy grilliin. Suosittuja ovat myös esimerkiksi kinkut ja muut käyttövalmiit lihatuotteet.

Perinteikästä käsityötä

Oravaisten Savustamo työllistää kuusi vakituista työntekijää sekä muutamia tuuraajia. Yrityksen toimintaa ja tuotteiden valmistusta voisi parhaiten luonnehtia pitkät perinteet omaavaksi käsityöksi. 

LUE MYÖS:

Oravais Rökeri satsar på kvalitet – Österbottniskt hantverk och kunnande ligger bakom produkterna

Vastaa