Multitronic Pro är nu Abero Technologies – “Det nya namnet reflekterar bättre det vad vi jobbar med”

Robert Granholm, Ben Bergman, Abero Technologies
Robert Granholm, Ben Bergman.

Multitronic Pro har bytt namn till Abero Technologies. Namnbytet gör det tydligare för kunderna och signalerar att företaget går in i nästa utvecklingsfas.

Vasaföretaget Multitronic Pro har i vår bytt namn till Abero Technologies. En ny logo har lanserats, webbplatsen byggts om och skyltarna byts som bäst ut.

– Namnbytet förstärker företagets egen identitet och reflekterar bättre vad vi jobbar med, säger delägarna Robert Granholm och Ben Bergman.

Robert Granholm är vd för företaget och Ben Bergman är operativ chef. A:et i det nya företagsnamnet kommer från att bolaget jobbar för att vara först, BE och RO från företagarnas egna förnamn och ”Technologies” från området företaget jobbar med.

– ”Technologies” är också tillräckligt brett för att täcka in även framtida affärsområden, säger Robert Granholm.

Inte längre dotterbolag

Tidigare har Multitronic Pro varit ett dotterbolag i Multitronic-koncernen. Genom nya ägararrangemang och ett internt holdingbolag har ägarförhållanden ändrat, så Abero Technologies inte är ett dotterbolag längre.

– Multitronic förblir ändå delägare och har styrelseplats i företaget, säger Robert Granholm.

Att stå på egna ben är en process som förberetts under flera år, så några stora praktiska förändringar sker inte på kort sikt.

– Vi har länge haft egna leverantörer, egen strategi och egna målgrupper.

Tydligare för kunderna

Ben Bergman säger att namnbytet gör det tydligare för kunderna. Bergman säger att det hänt att kunder blandat ihop Multitronic med Multitronic Pro, vilket förstås inte är förvånande.

– Förvirringen ökade kanske ändå eftersom Multitronic säljer direkt till konsumenter medan vi satsar på företag, kommuner och organisationer, säger Ben Bergman.

Ben Bergman, Robert Granholm, Abero Technologies
Ben Bergman, Robert Granholm.

Erbjuder lösningar

Abero Technologies erbjuder helhetslösningar inom IT. Vasaföretaget är starkt till exempel när det gäller datasäkerhet, audio- och videolösningar.

Abero Technologies jobbar med bolag och organisationer i alla storlekar. Det som skiljer dem från en del andra är att företaget inte sätter IT i fokus utan låter kundens behov styra.

– För att möjliggöra det har vi en stor verktygsback där nästan allt inom IT ingår, säger Robert Granholm.

Abero Technologies erbjuder också utbildningar i samarbete med utvecklingsbolag och utbildningsinstanser. Ben Bergman lyfter fram samarbete överlag som något av det viktigaste inom branschen.

– Inom IT och teknik går utvecklingen så snabbt framåt att ingen kan vara bäst på allt men med samarbete går det att dra nytta av varandras styrkor, säger Ben Bergman.

Abero Technologies jobbar mycket med att hitta nya sätt att jobba och nya produkter.

– Vi ser väldigt förhoppningsfullt på framtiden, säger Ben Bergman.

Vi ser väldigt förhoppningsfullt på framtiden.

Bra fart på dotterbolag

Starsview, Toni Hannuksela, drönare
Toni Hannuksela.

Abero Technologies har ett eget dotterbolag som heter Starsview. Företaget säljer drönartjänster och har bra fart på. Verksamheten leds av Starsviews vd Toni Hannuksela. Ett växande område är inspektioner av vindkraftverk, där bolaget räknar med att utföra 1500 inspektioner i år.

Starsview, som också är ett Vasaföretag, har nyligen tagit hem ett kontrakt med ett större energibolag i Finland. Företagets drönare kommer att övervaka en stor solkraftspark.

Drönarövervakning sparar pengar

Robert Granholm berättar det kan göras enorma besparingar genom att använda drönare för att övervaka stora landområden. Kilometerlånga staket kan också utrustas med sensorer och kameror.

– När sensorerna sedan upptäcker något kan en drönare med kamera åka ut och se vad som hänt, mycket snabbare och billigare än att få personal på plats, säger Robert Granholm.

Dotterbolaget Starsview kan sköta drönarna medan Abero Technologies bidrar med att bygga mjukvarubryggan mellan systemen. Abero Technologies, med det egna dotterbolaget inkluderat, sysselsätter cirka 20 personer.

Mera information och kontaktuppgifter till företaget hittas på webbplatsen abero.fi.

 

LÄS OCKSÅ:

Vasaföretaget Starsview erbjuder drönare som en service – Multitronic Pros nya dotterbolag gör datainsamling effektivare

Lämna ett svar