Multitronic Pro on nyt Abero Technologies – ”Uusi nimi kuvastaa paremmin sitä, mitä me teemme”

Robert Granholm, Ben Bergman, Abero Technologies
Robert Granholm, Ben Bergman.

Multitronic Pro on vaihtanut nimekseen Abero Technologies. Nimenvaihdos tuo selkeyttä ja viestii asiakkaille, että yritys on siirtynyt seuraavaan kehitysvaiheeseen.

Vaasalaisyritys Multitronic Pro on keväällä vaihtanut nimekseen Abero Technologies. Uusi logo on lanseerattu, verkkosivu uudistettu ja mainostauluja vaihdetaan parhaillaan.

– Nimenvaihdos vahvistaa yrityksen omaa identiteettiä ja kuvastaa paremmin sitä, mitä me teemme, kertovat osakkaat Robert Granholm ja Ben Bergman.

Robert Granholm on yrityksen toimitusjohtaja ja Ben Bergman operatiivinen johtaja. A-kirjain uuden nimen alussa kertoo siitä, että yritys haluaa olla alansa ykkönen, BE ja RO tulevat yrittäjien omista etunimistä ja ”Technologies” kuvastaa yrityksen ydinosaamista.

– ”Technologies” on myös riittävän laaja kattamaan mahdolliset tulevatkin toimialat, Granholm toteaa.

Ei enää tytäryhtiö

Aiemmin Multitronic Pro oli Multitronic-konsernin tytäryhtiö. Omistusjärjestelyillä ja sisäisellä holdingyhtiöllä omistussuhteita on muutettu siten, ettei Abero Technologies enää ole tytäryhtiön asemassa.

– Multitronic on yhä osakkaana yrityksessä ja pysyy jatkossakin mukana hallituksessa, Granholm kertoo.

Omilleen siirtyminen on prosessi, johon yrityksessä on valmistauduttu jo useamman vuoden ajan, joten suuria käytännön muutoksia ei lyhyellä aikavälillä ole odotettavissa.

– Meillä on jo pitkään ollut omat toimittajamme, oma strategiamme ja omat kohderyhmämme.

Selkeyttä sekaannuksiin

Ben Bergman sanoo, että nimenvaihdos myös selkeyttää asioita asiakkaan suuntaan. Hänen mukaansa Multitronic ja Multitronic Pro sekoitettiin välillä keskenään, mikä on varsin ymmärrettävää.

– Multitronic myy tuotteita suoraan kuluttajille, kun taas meidän asiakasryhmämme muodostuu yrityksistä, kunnista ja organisaatioista, Bergman selittää.

Ben Bergman, Robert Granholm, Abero Technologies
Ben Bergman, Robert Granholm.

Monipuolisia ratkaisuja

Abero Technologies tarjoaa asiakkailleen monenlaisia tietotekniikan kokonaisratkaisuja. Vaasalaisyritys on vahva toimija esimerkiksi tietoturvallisuuden sekä audio- ja videoratkaisujen saralla.

Abero Technologies tarjoaa asiantuntemustaan kaikenkokoisille yrityksille ja organisaatioille. Yritys erottuu monista muista toimijoista siinä, että pääpaino ei ole itse tietotekniikassa, vaan ratkaisuissa lähdetään aina asiakkaan tarpeista.

– Sen mahdollistamiseksi meillä on käytössämme vankka työkalupakki, josta löytyy lähes kaikki, mitä tietotekniikkaan liittyy, Robert Granholm toteaa.

Abero Technologies tarjoaa myös koulutusta yhteistyössä kehitysyhtiöiden ja eri koulutustahojen kanssa. Ben Bergman korostaa, että yhteistyö ylipäätään on alalla ensiarvoisen tärkeää.

– Tietotekniikan ja tekniikan alalla kehitys menee niin huimalla vauhdilla eteenpäin, ettei kukaan voi hallita kaikkea. Tekemällä yhteistyötä voimme sen sijaan hyötyä toistemme vahvuuksista, Bergman tietää.

Abero Technologies pyrkii työssään jatkuvasti löytämään uusia toimintatapoja ja uusia tuotteita.

– Näemme tulevaisuuden todella valoisana, Bergman sanoo.

Näemme tulevaisuuden todella valoisana.

Myös tytäryhtiöllä menee hyvin

Starsview, Toni Hannuksela, drönare
Toni Hannuksela.

Abero Technologiesilla on oma tytäryhtiö nimeltä Starsview. Droonipalveluja myyvällä yrityksellä riittää hyvin kysyntää. Toiminnasta vastaa Starsview’n toimitusjohtaja Toni Hannuksela. Kasvavan osa-alueen yrityksen toiminnassa muodostavat tuulivoimaloiden tarkastukset, joita Starsview arvioi tänä vuonna tekevänsä peräti 1500.

Niin ikään Vaasassa toimiva Starsview on hiljattain solminut sopimuksen suuren kotimaisen energiayhtiön kanssa. Yrityksen droonit valvovat vastaisuudessa suuren aurinkovoimalan toimintaa.

Droonivalvonnalla säästöjä

Robert Granholmin mukaan yritysten on mahdollista saavuttaa merkittäviä säästöjä käyttämällä drooneja laajojen maa-alueiden valvonnassa. Kilometrien pituisiin aitoihin voidaan asentaa sensoreita ja kameroita.

– Sensorin havaitessa jotain normaalista poikkeavaa voidaan tilannetta tarkistamaan lähettää kameralla varustettu drooni, mikä on huomattavasti nopeampaa ja halvempaa kuin henkilöstön hälyttäminen paikalle, Granholm sanoo.

Tytäryhtiö Starsview’n erikoisalaa ovat itse droonit, kun taas Abero Technologies vastaa järjestelmien välisestä ohjelmistosta. Abero Technologies, tytäryhtiö mukaan lukien, työllistää tällä hetkellä noin 20 henkilöä.

Lisää tietoa yrityksen toiminnasta sekä yhteystiedot löytyvät verkkosivuilta abero.fi.

 

LUE MYÖS:

Vaasalainen Starsview tarjoaa drooneja palveluna – Multitronic Pron uusi tytäryhtiö tekee tiedonkeruusta tehokkaampaa

Vastaa