Lääkärikeskus Nero aloittaa toiminnan helmikuussa – Idea lähti pk-yrittäjien sinnikkäistä toiveista

Mikael Fredman, Katri Bergendahl-Hannuksela
Mikael Fredman, Katri Bergendahl-Hannuksela

Lääkärikeskus Nero aloittaa toimintansa helmikuussa. Lääkäripalveluiden lisäksi Nero tarjoaa laboratorio-, fysioterapeutti-, kuvantamis- ja mielenterveyspalveluita.

Vaasaan avataan helmikuussa uusi yksityinen lääkärikeskus. Tarkoituksena on tarjota kokonaisvaltaista työterveyspalvelua yrityksille sekä lääkäri- ja mielenterveyspalveluita yksityisille.

– Ideointi tähän lähti käyntiin siitä, että pk-yrittäjät kovasti kontaktoivat meitä. He tiesivät, että meillä on osaamista ja ymmärrystä ja he kokivat, että jotain tarttis tehdä toisin, lääkärikeskus Neron hallituksen puheenjohtaja Mikael Fredman kertoo.

– Yrittäjiä häiritsee kasvottomuus. He haluavat terveyspalveluilta enemmän lähikontaktia ja asiakkaista välittämistä.

Fredman on tehnyt yrittäjäuransa sote-alan yrittäjänä. Sen takia häntä oli pyydetty myös kotihoidon ja kotisairaalan palveluja tarjoavan Avoklinikka Nojan hallitukseen.

Noin vuosi sitten Nojassa alettiin makustella ideaa lääkärikeskuksen perustamisesta. Heinäkuussa Nojaan rekrytoitiin Katri Bergendahl-Hannuksela, joka oli aiemmin toiminut Terveystalossa toimipaikkapäällikkönä.

Silloin lääkärikeskuksen perustaminen toden teolla lähti käyntiin.

Pk-yritykset kokevat, että terveyspalvelujen on hyvä olla paikallisesti hyvin saavutettavissa.

Tilat Vaasan keskustassa

Toimitusjohtaja Bergendahl-Hannuksela esittelee Vaasan keskustassa Rauhankadulla uusia tiloja, joita remontoidaan parhaillaan. Tiloihin tulee useita vastaanottohuoneita ja laboratoriotilat.

Remontin projektin johdosta vastaa rakennuttamisen konsultointipalvelua tarjoava Joscon Oy ja urakan toteutuksesta vastaa Vaasan Rakennuskorjaus Oy.

Bergendahl-Hannuksela kertoo, että kun tiloja etsittiin, yksi tärkeä kriteeri oli parkkipaikkojen läheisyys. Nyt ne ovat heti rakennuksen vieressä Kauppahallinkujalla.

– Pk-yritykset kokevat, että terveyspalvelujen on hyvä olla paikallisesti hyvin saavutettavissa.

Toki Bergendahl-Hannuksela kertoo, että palveluita saa haluttaessa myös hyvin etänä. Kumppaneiden avulla työnantajat voivat myös tarjota palveluja Neron palvelumallin mukaisesti vaikkapa Helsingissä tai Rovaniemellä asuville työntekijöille.

Monipuoliset palvelut

Avoklinikka Noja jatkaa lääkärikeskuksen perustamisen jälkeenkin tuttujen hoivapalvelujen tarjoamista. Nykyisen henkilöstön osaamista voidaan jatkossa kuitenkin käyttää myös lääkärikeskus Neron asiakkaiden tarpeisiin.

Avoklinikka Noja on kotisairaanhoidon ja kotisairaalan lisäksi tarjonnut paljon mielenterveys- ja psykologipalveluja, kuten ADHD-tutkimuksia, neuropsykiatrian valmennuksia ja muita kuntoutuspalveluita.

Bergendahl-Hannuksela kokeekin, että Neron vahvuus työterveyspalvelujen toimijana on se, että asiakkaille voidaan tarjota monipuolista apua myös työntekijöiden jaksamishaasteissa.

Palveluihin sisältyvät toki myös kaikki tavanomaiset lääkärikeskuksen palvelut, kuten työterveyspalvelut, yleis- ja erikoislääkärien palvelut sekä laboratorio- ja kuvantamispalvelut.

Nero erouttautuu kilpailijoista tarjoamalla myös psykiatrisia kotisairaanhoitopalveluita.

Reilut 20 työntekijää

Tällä hetkellä Nojassa on töissä 16 henkilöä. Lääkärikeskus Neron aloittaessa tavoitteena on työllistää 20–25 sote-alan ammattilaista.

– Emme ole pitäneet vielä tästä lääkärikeskuksesta meteliä, mutta huhut ovat liikkuneet. Meillä on ollut aikamoinen työ valkata henkilöstöä, kun hyviä osaajia on ollut niin paljon tarjolla, Fredman kertoo.

Tunnetut vetäjät

Bergendahl-Hannukselalla on pitkä tausta sote-puolella. Hän aloitti työuransa noin 20 vuotta sitten lähihoitajana. Sen jälkeen hän on opiskellut terveydenhoitajaksi ja sairaanhoitajaksi.

Työterveyshoitajana Bergendahl-Hannuksela ehti työskennellä noin kymmenen vuotta. Siinä ohessa hän opiskeli hallintotieteiden maisteriksi.

Bergendahl-Hannuksela ja Fredman epäilevätkin, että rekrytoinnin helppous johtuu pitkälti siitä.

– He uskovat, että me voimme rakentaa varmasti hyvin toimivan lääkärikeskuksen, Bergendahl-Hannuksela sanoo.

– Niin kuin me teemmekin, Fredman lisää.

Avajaiset helmikuussa

Lääkärikeskus Nero halutaan tehdä myös ihmisille tutuksi heti alusta lähtien. Siksi 17. helmikuuta järjestetään avoimet ovet lääkärikeskuksen tiloissa.

Avajaisiin on tulossa Hjallis Harkimo puhumaan ja siellä kuullaan myös lauluesityksiä.

 

LUE MYÖS:

Avoklinikka Noja rakentaa uutta tukijalkaa ADHD:n diagnosoinnista ja kuntoutuksesta

Vastaa