Avoklinikka Noja rakentaa uutta tukijalkaa ADHD:n diagnosoinnista ja kuntoutuksesta

Noin vuoden toiminut kotihoidon ja kotisairaalan palveluja tarjoava Avoklinikka Noja on laajentanut toimintaansa ADHD-diagnosointiin. Kysyntä diagnosointipalveluista on kovaa.

Kun asiakkaat kysyvät, siihen täytyy reagoida. Tästä yksinkertaisesta syystä kotihoidon ja -sairaalan palveluilla liiketoimintansa aloittanut Avoklinikka Noja alkoi tarjota ADHD-tutkimuksia.

– Meidän alkuperäinen ajatus yritystä perustaessa ei ollut tarjota neuropsykiatrian palveluita. Kun asiakkaat alkoivat niitä kysyä, aloimme varsin nopeasti laajentaa toimintaa sinne puolelle, Avoklinikka Nojan toimitusjohtaja Ruut Liski sanoo.

Liski kertoo, että ihmisten tietoisuus keskittymishäiriöistä, kuten ADHD:sta, on lisääntynyt. Siksi yhä useampi osaa hakea lääkäristä apua ja selitystä omille haasteilleen koulussa, työelämässä tai arjessa ylipäätään.

– Kysyntää diagnosointipalveluista on paljon.

Jonot julkiselle pitkiä

Avoklinikka Nojassa ADHD-diagnosoinnin kysyntään on voitu vastata suhteellisen helposti. Liski on itse psykiatrian erikoislääkäri. Lisäksi yhtiössä aloittaa toinen psykiatri tekemään diagnosointeja osa-aikaisesti.

Liski kertoo, että psykiatreja on Suomessa todella vähän. Siksi jonot diagnoosin saamiseksi ovat pitkiä.

Liski kertoo, että heidän asiakkaista moni haluaakin maksaa palvelun itse, koska ei halua odottaa enää pitkään.

– Jonkin verran on vakuutusyhtiön ja maksusitoumuksen saaneita asiakkaita, Liski kertoo.

Suurin osa Nojan asiakkaista tulee Pohjanmaan alueelta, mutta kyselyjä on tullut Etelä-Suomea myöten.

Me haluamme ja myös pystymme hoitamaan asiakkaat loppuun asti

Myös kuntoutusta

Vaikka Avoklinikka Nojassa ADHD-diagnosointi on uusi palvelu, on palvelua jo kehitetty eteenpäin. Yhtiön kautta on mahdollista päästä Kelan tukemaan kuntoutukseen, jonka järjestää Noja.

Liski kertoo, että heille oli luonnollista lähteä tarjoamaan myös kuntoutusta, sillä kokonaisvaltainen palvelu kuuluu yrityksen toimintaperiaatteeseen.

– Liian paljon on sellaisia palveluja, jossa annetaan diagnoosi ja sitten jätetään asiakas oman onnensa nojaan. Me haluamme ja myös pystymme hoitamaan asiakkaat loppuun asti.

Kotihoitoa psykiatrisilla palveluilla

Suurin osa Avoklinikka Nojan liikevaihdosta tulee kotihoidosta ja kotisairaalan palveluista. Yhtiö tekee sitäkin työtä omalla kulmallaan.

Liski kertoo, että kun yhtiö perustettiin, oli ideana ulottaa kotiin myös psykiatriset palvelut. Monella kotona hoidettavalla kun voi olla haasteita fyysisen jaksamisen lisäksi henkisessä jaksamisessa.

– Me haluamme tehdä työmme kokonaisvaltaisesti hyvin.

Nojassa ainutlaatuista on myös se, että yhtiöstä löytyy omasta takaa psykiatrian palvelut. Tällöin mahdollisiin henkisiin haasteisiin päästään heti kiinni.

– Siksi voimme muuttaa palvelua aina asiakkaan kulloisenkin tarpeen mukaan.

 

LUE MYÖS:

Huolehdi henkilöstön hyvinvoinnista – LähiTapiola Pohjanmaan asiantuntijat: “Henkilöstö on yhtiön tärkein resurssi”

Vastaa