Mustasaarelaisyritys VILPE sai valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon – Perustaja Eero Saikkonen: ”Uskomatonta, mikä kunnia”

Vilpen perustaja Eero Saikkonen ja tekninen johtaja Timo Anttila nousivat lavalle vastaanottamaan palkinnon.
Vilpen perustaja Eero Saikkonen ja tekninen johtaja Timo Anttila nousivat lavalle vastaanottamaan palkinnon.

VILPE on saanut yhden Suomen arvostetuimmista yrittäjäpalkinnoista. Paikallisyrityksen menestys osoittaa myös, että Mustasaaren pyrkimys nousta Suomen yritysystävällisimmäksi kunnaksi kantaa hedelmää.

Eero Saikkonen
Eero Saikkonen.

VILPE Oy on saanut tämän vuoden valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon. Yrityksen perustaja Eero Saikkonen vastaanotti palkinnon valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Tampereella.

– Tämän palkinnon saaminen on jotain, mitä en ole edes voinut kuvitella. Se on varmaankin suurin kunnia, jonka suomalainen yritys voi saada, Eero Saikkonen kommentoi Vaasa Insiderille, joka oli paikan päällä raportoimassa historiallisesta tapahtumasta.

Ylpeä mustasaarelaisyritys

Tuomas Saikkonen VILPE
Tuomas Saikkonen osallistui videon välityksellä.

Ilmanvaihto- ja kattotarvikkeita valmistava VILPE Oy oli ensimmäisiä yrityksiä, jotka päättivät rakentaa tulevaisuuttaan Mustasaaren Lintuvuoressa, johon sekä VILPEn pääkonttori että tuotanto on keskitetty tähän päivään asti. Yhtiön perustaja Eero Saikkonen luovutti pari vuotta sitten toimitusjohtajan tehtävän pojalleen Tuomas Saikkoselle.

Tuomas Saikkonen sanoo, että myönnetty palkinto on tunnustus yhtiön 47-vuotiselle historialle. Isä ja poika painottavat molemmat, että taustalla on tiimityötä.

– Koko organisaatio on menestynyt viime vuosina ja onnistunut kasvamaan. Olen tosi ylpeä meidän porukastamme, Tuomas Saikkonen sanoo.

Taustalla on tiimityötä.

Hyvää yhteistyötä kunnan kanssa

Eero Saikkonen sanoo, että VILPEllä on hyvä yhteistyö Mustasaaren kunnan kanssa. Asiointi kunnan kanssa on koskenut muun muassa tehdasta, jota on laajennettu jo yksitoista kertaa.

Eero Saikkonen arvostaa erityisesti kunnan konkreettista tavoitetta nousta Suomen yritysystävällisimmäksi kunnaksi.

Rurik Ahlberg ojentaa muistolahjan selvästi liikuttuneelle Eero Saikkoselle.

Kunta onnittelee

Mustasaaren kunnanjohtaja Rurik Ahlberg oli ensimmäisten joukossa paikalla onnittelemassa voittajaa. Ahlberg sanoo, että kunnalle VILPEn palkinto on ilon ja ylpeyden aihe.

– Ennen kaikkea tämä on hieno tunnustus VILPElle perheyrityksenä, joka on pitkän ajan tehnyt kovaa työtä menestyksensä eteen, Ahlberg toteaa.

Ahlberg näkee myös palkinnon tunnustuksena kunnan pitkäjänteisestä työstä kaikenkokoisten yritysten menestymisen vuoksi.

– Olen iloinen, että VILPE on päättänyt kasvaa Mustasaaressa, ja että kunta on pystynyt edistämään yrityksen kasvua muun muassa kaavoituksen kautta, hän sanoo.

Kunnan elinkeinoneuvoston pitkäaikainen puheenjohtaja Stig Beijar yhtyy onnitteluihin ja kuvailee VILPEä loistavaksi yritykseksi.

”Kunta tarvitsee VILPEn kaltaisia menestyviä yrityksiä”

Myös Mustasaaren elinkeinopäällikkö Matias Båsk on iloinen VILPEn voitosta.

– Kunta tarvitsee VILPEn kaltaisia menestyviä yrityksiä, ja olemme heistä ylpeitä, Matias Båsk sanoo.

Kunta on myös kiitollinen siitä, että VILPEn edustajat osallistuvat aktiivisesti kunnan yritystapahtumiin ja kertovat muille yrityksille toiminnastaan ja tulevaisuuden suunnitelmistaan.

– Toivomme VILPEn jatkavan samaa mallia, sitä muut yritykset arvostavat, Båsk sanoo.

Stig Beijar, Maria Norrlin-Asplund, Eero Saikkonen, Tomas Bäck & Rurik Ahlberg.
Stig Beijar, Maria Norrlin-Asplund, Eero Saikkonen, Tomas Bäck ja Rurik Ahlberg.

Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät ehdotti voittajaa

Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät (RPY) ehdotti VILPEä valtakunnallisen palkinnon saajaksi. Viime vuonna VILPE valittiin vuoden maakunnalliseksi yritykseksi, mutta RPY halusi nostaa yritystä esille myös valtakunnallisesti.

– VILPE on hieno yritys, joka on investoinut paljon, panostanut kovasti vientiin ja luonut paljon työpaikkoja Mustasaareen, sanoo RPY:n puheenjohtaja Mikael Fredman, joka myös istuu Mustasaaren kunnanvaltuustossa.

 

LUE MYÖS:

VILPEn toimitusjohtaja Saikkonen vastaanotti vuoden maakunnallisen yrittäjän palkinnon – ”Olemme tästä valtavan otettuja”

Mustasaari arvostaa yrittäjiään ja auttaa heitä mielellään – ”Yhteydenoton kynnyksen on oltava mahdollisimman matala”

Vastaa