Pietarsaaren seutu palkitsee parhaimmistoaan – Keymet sai vuoden puoleensavetävimmän työpaikan palkinnon

Hedi Matinlassi, Eva Gädda, Jenni Svenfelt, Janne Vähäkangas.
Hedi Matinlassi, Eva Gädda, Jenni Svenfelt, Janne Vähäkangas.

Pietarsaaren seudulla on niin monia työpaikkoja tarjolla, että työvoimasta kilpaillaan. Tässä tilanteessa työnantajien on erottauduttava muista positiivisesti – kuten Keymet nyt tekee.

Janne Vähäkangas. Keymet
Janne Vähäkangas.

Keymet on nopeasti kasvava pietarsaarelainen metalliyritys. Tänään yritykselle luovutetaan palkinto, jonka mukaan se on vuoden 2022 puoleensavetävin työpaikka Pietarsaaren seudulla.

– Tämä tuntuu hyvältä ja arvostetulta. Meidän alallemme ei ole helppo löytää ammattitaitoista väkeä, sanoo Keymetin toimitusjohtaja Janne Vähänkangas.

Rekrytointi päällä

Jenni Svenfelt. Keymet
Jenni Svenfelt.

Keymetillä on 35 työntekijää ja lisää rekrytoidaan. Yritys etsii parhaillaan paria työntekijää ohutlevytuotantoon. Sen lisäksi yrityksellä on jatkuva tarve CNC-osaajille.

Keymet on erikoistunut tarkkuustyönä tehtäviin korkealaatuisiin tuotteisiin esimerkiksi lentokone- ja elektroniikkateollisuuden tarpeisiin.

Supply Chain –vastaava Jenni Svenfelt kertoo, että reilu 60 prosenttia yrityksen tuotannosta menee tällä hetkellä vientiin.

Kolmannen kerran jaettava palkinto on muuttunut

Pietarsaaren seudun ”Most Attractive Place to Work” -palkinto on jaettu aiemmin vuosina 2019 ja 2020. Tänä vuonna palkinnon muoto samoin kuin valintakriteerit ovat hieman muuttuneet.

Palkinnonsaaja on valittu kilpailulla, jota ovat johtaneet ja koordinoineet Talent Insight- ja Seutukaupunkirekry-hankkeet. Tuomaristoon on kuulunut viisi henkilöä Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordiasta.

Tänä vuonna palkinnon perusteluissa todetaan, että voittajayritys on tehnyt työtä työpaikan brändäyksen eteen pitkäjänteisesti ja harkitusti. Voittaja on käyttänyt Instagramia osallistavalla tavalla tuodakseen esiin työpaikan vahvuudet.

– Kilpailun yksi tavoite on lisätä seudun houkuttelevien yritysten näkyvyyttä työmarkkinoilla, sanoo Heidi Matinlassi, Concordian Talent Insight –hankkeen projektipäällikkö.

Viisi finalistia

20 työnantajaa Pietarsaaren seudulta oli ilmoittautunut mukaan kilpailuun käyttämällä Instagram-päivityksissään aihetunnisteita #maptwjreg22, #mostattractiveplacetowork, #jakobstadregion, #jakobstadsregionen ja #pietarsaarenseutu.

Kilpailun finalisteiksi selviytyivät Keymet, OSTP, Amada Automation Europe, Dobra Finland ja Abilita.

Seutukaupunkirekry-hankkeen projektipäällikkö Eva Gädda Concordialta kehottaa kaikkia kiinnostuneita tarkistamaan Instagramista edellä mainittuja aihetunnisteita käyttäneet yritykset.

– Jos pidät näkemästäsi, voit lähettää avoimen työpaikkahakemuksen näihin yrityksiin. Saatat löytää itsellesi täydellisesti sopivan työpaikan, vaikka sellaista ei olisi avoimessa haussa, Eva Gädda kehottaa.

Saatat löytää itsellesi täydellisesti sopivan työpaikan.

Työnantajakuvaan on panostettu

Pietarsaaren seudulla on tänä syksynä tehty paljon töitä yritysten työnantajakuvan eteen esimerkiksi erilaisissa tilaisuuksissa ja työpajoissa. Seudun useilla hienoilla työnantajilla on tarjolla monia vapaita työpaikkoja.

Heidi Matinlassin mukaan työnantajakuvaan on olemassa kaksi erilaista näkökulmaa. Ensiksi on varmistettava, että ”oma talo on kunnossa”. Tämä fakta on inspiroinut myös palkintopokaalin muotoilua: pokaalissa kädet kannattelevat taloa.

– Jos työpaikan asiat ovat kunnossa, sen parhaita lähettiläitä ovat ne henkilöt, jotka jo työskentelevät yrityksessä, sanoo Matinlassi.

Vasta sitten, kun omat rutiinit ja järjestelmät toimivat, kannattaa lähteä levittämään sanomaa laajemmalle yleisölle.

Pitkäjänteistä työtä

Matinlassin ja Gäddan mukaan on melko myöhäistä ryhtyä brändäämään työnantajakuvaa siinä vaiheessa, kun työvoimaa jo tarvitaan.

Työnantajabrändäys on pitkäjänteistä työtä, jonka pitäisi olla jatkuvaa riippumatta siitä, onko rekrytointitarpeita olemassa juuri nyt.

Lue lisää Talent Insightsista ja Osaajien houkuttelusta ja ota yhteyttä: www.pietarsaarenseutu.fi.

LUE MYÖS:

Pietarsaaren seutu ja Kristiinankaupunki houkuttelevat osaavaa työvoimaa – UusioUra toimii ponnahduslautana

Vastaa