Investigo kasvaa vahvasti – Vaasalaisyritys saa nyt avukseen pari homekoiraa

Sisäilmaongelmat voivat johtua monesta eri asiasta. Investigon asiantuntijat tutkivat ongelmia ja etsivät niihin ratkaisuja. Talvella yhtiö torjuu myös energiavarkaita.

Vaasalaisyritys Investigo on erikoistunut rakennusterveyteen liittyviin palveluihin ja tutkimuksiin. Tämä koskee esimerkiksi sisäilmaongelmiin liittyviä asioita, kuten homemittauksia ja kuntoarvioita.

– Parasta työssämme on sen monipuolisuus. Se on kuin palapeli, jossa kartoitetaan mahdolliset ongelmat ja selvitetään, mistä ne tulevat, sanoo Niklas Mehtonen, Investigon toimitusjohtaja ja yksi yrityksen perustajista.

Niklas Mehtonen, Teppo Tervo, Investigo Vasa Vaasa
Niklas Mehtonen, Teppo Tervo.

Kuten palapeli myös Investigon työ voi koostua monista palasista, havainnoista ja teknisistä mittauksista haastatteluihin tai homekoiran käyttöön. Koulutettu homekoira voi löytää ongelmien alkuperän tai vahvistaa epäilyjä.

– Monet pitävät homekoiria lahjomattomina, ja ne voivat todellakin olla hyviä apuvälineitä, sanoo Investigon hallituksen puheenjohtaja ja toinen perustaja Teppo Tervo.

Homekoira tekee paluun

Veera Pellonpää, homekoirat Nalle Kira
Veera Pellonpää ja homekoirat Nalle ja Kira ovat valmiita tutkimaan sisäilmaongelmia.

Kun Investigo perustettiin vuonna 2015, Teppo Tervolla oli oma homekoira apuna palapelin kasaamisessa. Koira jäi eläkkeelle ja jätti selvän aukon.

Nyt Investigo on onnistunut saamaan käsiinsä kaksi uutta koiraa ja uuden koiraohjaajan. Veera Pellonpää ja hänen homekoiransa Nalle ja Kira palvelevat edespäin Investigon asiakkaita.

Energiavarkaiden torjuminen

Toinen Investigon osalta ajankohtainen asia, varsinkin tänä talvena, on energiavarkaiden torjuminen. Tätä ei kuitenkaan tehdä koirien avulla, vaan nykyaikaisella lämpökuvauksella. Näiden palvelujen kysyntä on nyt erityisen suurta korkean sähkön hinnan vuoksi.

Lämpökuvaus sujuu parhaiten, kun sisä- ja ulkolämpötilan ero on vähintään 15 astetta.

– Talvi on tähän otollista aikaa, sillä aurinko ei myöskään lämmitä rakennuksia niin paljon, Teppo Tervo kertoo.

Enemmän hyötyä talvesta

Niklas Mehtonen, Teppo Tervo Investigo
Niklas Mehtonen, Teppo Tervo.

Kylmempi sää on hyväksi myös muissa rakennusterveystutkimuksissa. Talvi on esimerkiksi paras aika mikrobien näytteenotolle, koska silloin tulokset ovat luotettavimmillaan.

– Kesällä ulkoilmassa on normaalisti paljon mikrobeja, jotka vaikuttavat mittauksiin, Niklas Mehtonen sanoo.

Vahva kasvu

Investigo on kasvanut merkittävästi viime vuosina. Pelkästään tänä vuonna myyntituloksen odotetaan kasvavan noin 30 prosenttia. Kolmetoista henkilöä työllistävällä yrityksellä on toimipisteet Vaasassa, Seinäjoella ja Maarianhaminassa.

Lisätietoja Investigosta löytyy yrityksen verkkosivuilta, www.investigo.fi.

 

LUE MYÖS:

Arkta Kultti laajentaa toimintaansa asuinrakentamiseen – ”Hyviä, laadukkaita ja kestäviä koteja tarvitaan”

Vastaa