Aktian uusi strateginen kumppanuus avaa monia mahdollisuuksia – Pankki hakee kasvua etenkin pienistä ja keskisuurista yrityksistä

Kuvassa vasemmalta: Peter Ström (Head of International Branches & Partnerships, Swedbank), Tiia Kytönen (General Manager, Swedbank Finland), Bo Bengtsson (Head of Corporates & Institutions, Swedbank), Juha Hammarén (Aktian toimitusjohtaja), Anu Vainio (Aktian yritysliiketoiminnan johtaja) ja Anssi Huhta (Aktian pankkiliiketoiminnan johtaja ja toimitusjohtajan sijainen)
Peter Ström (Swedbank), Tiia Kytönen (Swedbank Finland), Bo Bengtsson (Swedbank), Juha Hammarén (Aktia), Anu Vainio (Aktia), Anssi Huhta (Aktia).

Aktia ja Swedbank ovat tehneet sopimuksen strategisesta kumppanuudesta. Kummankin osapuolen pitkän aikavälin tavoitteet Suomen markkinoilla mahdollistavat pankkien toisiaan täydentävän yhteistyön.

Aktia ja Swedbank allekirjoittivat hiljattain sopimuksen strategisesta kumppanuudesta ja yhteistyöstä Suomen markkinoilla. Pankit ovat aiemminkin tehneet yhteistyötä ja uusi sopimus oli luonteva seuraava askel kummallekin.

– Kyse on strategisesta kumppanuudesta, ei siis omistajuusjärjestelyistä, vaan yhteistyöstä, jonka ansiosta molemmat pankit voivat palvella asiakkaitaan entistä paremmin, kertoo Aktian yritysliiketoiminnan johtaja Anu Vainio.

Sopimuksen myötä Aktia vahvistaa asemaansa pienten ja keskisuurten yritysten asiakkuuksissa. Swedbank Finland puolestaan haluaa vapauttaa resursseja voidakseen keskittyä suuriin yrityksiin ja organisaatioihin.

Swedbankin yritysasiakkaat tervetulleita Aktiaan

Swedbank suunnittelee lakkauttavansa Suomen cash management- ja maksupalvelunsa samoin kuin joitakin muita pienille ja keskisuurille yrityksille suunnattuja palveluita. Pankin yritysasiakkaille tarjotaan mahdollisuutta Aktian asiakkuuteen.

Swedbank tiedottaa yritysasiakkaitaan kirjeitse pankin suunnitelmista. Samalla Aktia lähestyy asiakkaita tarjouksella omista palveluistaan.

– Jokainen asiakas päättää sitten itse, miten haluaa jatkossa menetellä, Anu Vainio sanoo.

Päättäessään vaihtaa Aktiaan asiakkaalle tarjoutuu aiempaa laajempi valikoima palveluita. Aktia on esimerkiksi investoinut leasing- ja laskusaatavarahoituksen järjestelmiin, joista voi olla hyötyä monelle asiakkaalle.

Myös nykyiset asiakkaat voittavat

Yhteistyön syventäminen tuo etuja myös Aktian nykyisille asiakkaille. Aktian yritysasiakkaille tarjoutuu esimerkiksi mahdollisuus päästä osalliseksi Swedbankin kansainvälisistä verkostoista. Tästä voi olla hyötyä etenkin laajentamista suunnitteleville yrityksille, jotka etsivät kumppaneita muualta Pohjoismaista.

– Yhteistyön ansiosta voimme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden käyttää luotetun kumppanimme kattavia palveluja, sanoo Aktian pankkiliiketoiminnan johtaja ja toimitusjohtajan sijainen Anssi Huhta.

Kysyntää selvästi on. Anu Vainio kertoo useamman Aktian asiakkaan ottaneen yhteyttä heti kun tieto sopimuksesta julkistettiin, sillä monet yritykset etsivät luotettavaa pankkikumppania nimenomaan Ruotsin markkinoille.

Peter Ström (Swedbank), Bo Bengtsson (Swedbank), Juha Hammarén (Aktia), Anssi Huhta (Aktia).
Peter Ström (Swedbank), Bo Bengtsson (Swedbank), Juha Hammarén (Aktia), Anssi Huhta (Aktia).

Yhteiset arvot

Swedbankilla suurten yritysten ja organisaatioiden rahoituksesta vastaavana johtajana toimiva Bo Bengtsson sanoo Swedbankin ja Aktian täydentävän toisiaan sekä tavassa kohdata asiakkaansa että tarjotuissa tuotteissa.

Anu Vainio myötäilee ja toteaa, että Aktiassa ollaan erittäin tyytyväisiä siihen, että Swedbank valitsi juuri heidät yhteistyökumppanikseen.

– Meillä on monia yhteisiä arvoja, hän tiivistää.

LUE MYÖS:

Aktian pääekonomisti Lasse Corin: ”Suomella on paljon opittavaa Pohjanmaalta”

Vastaa