2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Vaasassa suosittua järjestää kongresseja, paperinkeräysastiasta löytyi jakamattomia kirjeitä

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & koulutus

Vaasa oli viime vuonna Suomen kuudenneksi suosituin paikka järjestää kansainvälisiä kongresseja. Lukuisat tapahtumat ovat tuoneet yhteen kollegoita Merenkurkun molemmilta puolilta. Näemme tässä selkeän trendin, ja siitä on hyvä jatkaa, Visit Vaasan toimitusjohtaja Max Jansson toteaa.

Max Jansson.

Antti Flander on Baronan uusi aluepäällikkö Vaasassa. Yritys panostaa entistä vahvemmin paikalliseen osaamiseen jatkossa. Lue lisää nimityksestä.

Finnair peruu tänään useita lentoja Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Asiasta uutisoi mm Ilkka-Pohjalainen. Syynä on huonot sääolosuhteet jotka pakottavat ennakoiviin varotoimenpiteisiin. Perutut lennot ovat kotimaan ja Euroopan lentoja.

 

Ympäristö & hyvinvointi

Tänään järjestetään Lady-katsastus Rinta-Joupin autoliikkeen tiloissa, yhteistyössä Vaasan kaupungin terveydenedistämisyksikön kanssa. Tapahtumassa voi tarkastuttaa omat terveystottumukset, kehon koostumuksen, verenpaineen, keuhkojen kunnon ja lihasvoiman.

Kaikilla pitäisi löytyä kotoa 72  tunnin ”kotivara” kirjoittaa Helsingin Sanomat. Lääkkeiden ja peruselintarvikkeiden lisäksi kannattaa suosia ruokia joista tykkää, ja joita voisi kuvitella syövänsä myös kipeänä.

Mitä halusit tietää koronaviruksesta? Lue kysymykset ja vastaukset tästä Ylen artikkelista.

 

Politiikka & yhteiskunta

Paperinkeräyslaatikosta löytyi yli 80 hylättyä kirjettä. Kirjeiden löytäjien mukaan ei ollut ensimmäinen kerta kun laskuja ja muuta postia löytyy paperinkeräyslaatikoista. Kirjeet on toimitettu poliisille, joka selvittää asiaa uutisoi Yle Pohjanmaa.

Kevättulvat ennätysaikaisia tänä vuonna, raportoi Vasabladet. Helmikuun aikana Pohjalaiset joet tulvivat jopa kolme kertaa, mikä on NMT-keskuksen mukaan hyvin poikkeuksellista.

Kissatalo ei muuta Vetokannakselle, kertoo Vaasan ikkuna. Esisopimus raukesi helmikuun lopussa, ja valituskierros hallinto-oikeudessa tulee venymään niin pitkäksi että talo ehtii todennäköisesti mennä kissataloa pyörittävältä yhdistykseltä sivu suun.

 

 

LUE LISÄÄ:

2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: KPOn huipputulos, Vaskiluodon metsä ja historialliset jäteautokaupat

Lämna ett svar