LokalTapiola Österbotten 2.0 tar form – Ny styrelseordförande vid rodret

Marketta Koivusalo, Joel Sunabacka, Jarno Puutio, LokalTapiola Österbotten, lähitapiola pohjanmaa
Marketta Koivusalo, Joel Sunabacka, Jarno Puutio.

Marketta Koivusalo är ny styrelseordförande för LokalTapiola Österbotten. ”Vi ska bygga vidare på den goda grund som redan skapats”, säger hon.

Marketta Koivusalo är vald till LokalTapiola Österbottens nya styrelseordförande. Koivusalo kommer in med fräscha tankar men har som styrelsemedlem i fyra år tidigare även en bra insyn i allt det goda som livstrygghetsbolaget redan byggt upp.

– Världen förändras snabbt och nu är det dags att bygga LokalTapiola 2.0, säger Marketta Koivusalo.

Världen förändras snabbt och nu är det dags att bygga LokalTapiola 2.0.

Vad då 2.0?

Marketta Koivusalo, Jarno Puutio, LokalTapiola Österbotten, Lähitapiola Pohjanmaa
Marketta Koivusalo, Jarno Puutio.

Marketta Koivusalo tar sin egen mobiltelefon som exempel. Hon säger att det inte är något fel på den men att den ibland måste uppgraderas för att bli ännu bättre.

– För LokalTapiola Österbotten har version 1.0 fungerat mycket bra och tagit oss till ett fint utgångsläge, säger hon.

Som exempel på att mycket av det som tidigare gjorts fungerat finns många bevis. Livstrygghetsbolaget är finansiellt så starkt att det trots ökat kostnadstryck i år kunnat behålla så gott som alla sina priser oförändrade. Ett annat exempel är att företaget och gruppen nu nått en så stark marknadsandel att nästan varannan österbottning har en försäkringsanknytning till dem.

Betjäning som kunden vill

För LokalTapiola Österbotten kommer version 2.0 att innebära ökade satsningar på både förebyggande åtgärder och på kundbetjäning. En stor satsning startar som bäst på trafiksäkerhet, en satsning som företaget i höst berättar mera om.

När det gäller kundbetjäningen är det fortsatta investeringar på olika typer av personlig betjäning som gäller. LokalTapiola Österbotten har redan ett omfattande nätverk av österbottniska kontor, där kunderna får och ska fortsätta få betjäning ansikte mot ansikte.

Vd Joel Sunabacka säger ändå att det företaget nu ska jobba extra hårt med är att bli bättre på att ta den här personliga upplevelsen och betjäningen även till andra kanaler.

– Många väljer betjäning i telefon eller på nätet och vi har redan gjort en del satsningar på det, men det finns mycket som ännu kan utvecklas, säger Joel Sunabacka.

Styrelsen stärks

LokalTapiola Österbottens nya styrelseordförande kommer in med kunskap om ekonomiledning och affärsutveckling. Marketta Koivusalo har en bakgrund på ABB och jobbar i dagsläget på en ledande position på Hitachi Energy.

Livstrygghetsbolagets styrelse får samtidigt förstärkning av Jarno Puutio. Puutio kommer in som ny styrelsemedlem och valdes också till ny vice ordförande.

Jarno Puutio, som till vardags jobbar för I-Mediat, bidrar med kunskaper om till exempel media och marknadsföring samt har också själv en bakgrund i försäkringsbranschen.

– För mig är LokalTapiola Österbottens värderingar viktiga och något jag uppskattar att få jobba för, säger han.

LokalTapiola Österbotten, LähiTapiola Pohjanmaa Joel Sunabacka, Marketta Koivusalo, Jarno Puutio
Joel Sunabacka, Marketta Koivusalo, Jarno Puutio.

Kunderna som bestämmer i slutändan

Det är LokalTapiolas förvaltningsråd som utser styrelsen. Eftersom det är frågan om ett ömsesidigt bolag väljs förvaltningsrådet i sin tur av bolagsstämman där delägarna, alltså kunderna, bestämmer.

I LokalTapiola Österbottens styrelse sitter sedan tidigare välfärdsområdesdirektören Marina Kinnunen, Karlebyprofilen Ann-Mari Pihlajamäki samt industrimannen Dag Sandås. Med i styrelsen fortsätter även styrelseproffset Sami Kulla, som är den som lett styrelsearbetet under de senaste tio åren.

 

LÄS OCKSÅ:

LokalTapiola Österbotten gör historiskt miljonbeslut – Bolaget bär kundernas kostnadsökningar för försäkringar 2023

Lämna ett svar