Peter Stolpe: “Vi har nog mera än lite land”

Peter Stolpe

Skribenten Peter Stolpe är vd och chefredaktör för Vaasa & Botnia Insider.

Österbotten, Österbotten,
Land vi ha ändå!

Den gamla landskapsvisan klingar. Den österbottniska attityden är härlig och sammanfattas bra i de två enkla raderna. Visst, vi har inte mycket men nog har vi lite land i alla fall.

Det är förstås sant, visst har vi land här och det är värt att uppmärksamma.

Men land har många. Vi har så mycket mera, vi har bara svårt att förstå det själva ibland.

Österbotten är världens bästa ställe att leva och bo på. Du och jag har alla möjligheter att packa upp våra saker och flytta härifrån när som helst men ändå väljer vi att bo kvar.

En lokal företagarbas sade det bra en gång. Hen sade att det bara är de tuffa som stannar, att de är de tuffa som återvänder hit för att bilda sina familjer.

De tuffa har så otroligt mycket bra saker på gång just nu. Österbotten bygger verkligen förutsättningarna för morgondagen.

Framtidens energi och lösningar som föder landskapet, Finland och världen kommer att skapas här. Alla förstår inte det här ännu men de kommer att göra det.

Du och jag förstår det och det är viktigast. För förstår vi det lokalt och regionalt kan vi bidra till utvecklingen. För det är vi som tillsammans skapar framtiden.

Den senaste Botnia Insider-tidningen är full av lyckade österbottniska exempel på hur vi förändrar världen:

Att det är Jakobstadsbor som leder utvecklingen i en global framtidsnisch där precision är allt, kan kanske sammanfatta det hela.

Vaasa och Botnia Insider är bra på att berätta om lyckade exempel och når ut extremt bra bland svensk- och finskspråkiga.

På engelska har vi däremot inte haft så mycket material hittills. Det kommer att ändra snart för nu är något stort på gång.

Nu ska budskapet om vad den här regionen och landskapet är kapabelt till ut i världen.

En ny stor satsning är på gång. Följ oss gärna på våra splitternya sociala medier så kommer du att vara först med att få veta vad den går ut på;

Lämna ett svar