Är du smartare än artificiell intelligens? Wasa Future Festival ifrågasätter och utvecklar samhället

Wasa Future Festival 11.-14.8.2021

Wasa Future Festivals onsdag, torsdag, fredag och lördag är fullspäckade med program. Kärnan är att utveckla hela samhället – inte enbart energikomponenter – så att det blir så bra att unga hjärnor flyttar till Vasaregionen från hela världen.

Utvecklingen i delar av världen rusar framåt. Entreprenören Sture Udd, som står bakom Wasa Future Festival som just nu ordnas, menar att utvecklingen drivs av nya teknologier och nya affärsmodeller.

Sture Udd.

För att kunna hänga med – eller till och med leda – utvecklingen krävs initiativtagande och innovativt tänkande, menar Udd. För att skapa en bra helhet krävs också att vi alla blåser på samma kol.

– Det dagliga livet i regionen måste bli så modernt, så betydelsefullt och så meningsfullt att unga hjärnor flyttar till Vasaregionen från hela världen, säger Sture Udd.

Enter Wasa Future Festival

Wasa Future Festival ordnas som bäst för att lyfta viktiga frågor på bordet. Ännu viktigare är därtill- att liksom tidigare år – definera konkreta åtgärder som utvecklar Finland och regionen.

Ett bra exempel är EnergySAMPO, som har all potential att växa till ett miljardprojekt. Spännande nyheter om just det projektet, liksom om en rad andra projekt, kommer att offentligöras under dagen och de kommande dagarna, som Vaasa Insider hårdbevakar.

Flera av festivalens programpunkter handlar om möjligheterna med ny teknologi. För den som betvivlar möjligheterna, eller bara konkret vill se en del av dem, rekommenderas att komma till Wasa Innovation Center på torsdag klockan 09.30.

Framtidsforskaren Risto Linturi kommer då att visa upp en livedemonstration om vad artificiell intelligens verkligen kan göra.

Platsen för hela festivalen är just Wasa Innovation Center i Dragnäsbäck. Programmet är gratis att delta i. Här hittar du all information om festivalen.

 

LÄS OCKSÅ:

Wasa Future Festival sytyttää aidon kehityksen – Tämän vuoden tapahtumasta tulossa suuri menestys

 

Lämna ett svar