Wasa Future Festival sytyttää aidon kehityksen – Tämän vuoden tapahtumasta tulossa suuri menestys

Sture Udd.

Wasa Future Festival on kasvanut tapahtumaksi, josta puhutaan Suomessa ja maailmalla. Tämän vuoden tapahtumasta on tulossa suuri menestys.

Mukana ovat viisi ministeriä ja joukko kansanedustajia, kauppakamareiden toimitusjohtajat, kulttuurirahaston edustajat sekä suurlähettiläät. Tapahtuma tavoittaa myös muun muassa yritysjohtajat ja yritysten etujärjestöt, koulutussektorin, innovaattorit ja pääjohtajat.

Tapahtuman osallistujalista on vaikuttava. Tapahtumaa järjestävän Sture Uddin mukaan se itsessään ei kuitenkaan ole merkityksellistä, vaan tärkeintä on saada aikaan aitoa kehitystä.

– Meidän on pystyttävä kehittymään painamatta muita alas. Aito kasvu ja kehitys ovat edistysaskeleita, jotka luovat jotain uutta, sanoo Udd.

Kehityksen kärkeen

Tämän vuoden Wasa Future Festivalissa nostetaan esiin näkökulmia, jotka nähdään elintärkeinä koko Pohjanmaalle.

Yksi tärkeimmistä viesteistä on se, että meidän on omaksuttava uusia teknologisia läpimurtoja ja liiketoimintaratkaisuja, jotta voimme pysyä mukana tai toivottavammin nousta kehityksen kärkeen.

– Ne alueet Euroopassa, jotka ovat tässä onnistuneet, pärjäävät hyvin. Muut tulevat pitkällä jäljessä, sanoo Udd.

Puheiden pitäminen ei kuitenkaan ole päätarkoitus. Tapahtumassa oikeat ihmiset tapaavat toisiaan, tekevät päätöksiä ja saavat alkuun konkreettisia toimia.

Todellista ymmärrystä

Sture Udd.

Talouden maailman ymmärtäminen on toinen tärkeä teema, johon tapahtumassa tartutaan. Uddin mukaan yksittäiset yritysraportit ovat monille selkeitä, mutta se ei yksin riitä.

– Meidän on opittava ymmärtämään erilaisia arvoketjuja ja ekosysteemejä sekä kyettävä määrittämään ja käsittämään niiden arvo, hän toteaa.

Udd kuvailee yksinkertaisen esimerkin. Jos yksittäinen yritys saa vietyä asiakkaan toiselta paikalliselta toimijalta, kokonaisuuden kannalta ei synny positiivista vaikutusta. Yhteiskunta ei saa mitään eikä mikään muutu, jos uuden luomista ei tapahdu.

– Mutta kun opimme uusia laskentamenetelmiä ja ajattelutapoja, edesauttaa se myös yksittäisten yritysten menestymistä, Udd sanoo.

Vain voitettavaa

Nuorten roolia yhteiskunnassa ja elinkeinoelämässä käsitellään Wasa Future Festivalissa monin tavoin. Nuoret ovat kutsuttuina tapahtumaan, ja he saavat sanoa sanottavansa.

– Jos emme onnistu rakentamaan seutua, johon nuoret ympäri maailmaa haluavat muuttaa, koko peli on menetetty, sanoo Udd.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään Technic der Nacht, tekniikan yö. Ohjelmassa on e-pelaamista, robotteja ja 3D-tulostamista.

Erityistä huomiota saa tänä vuonna lisäksi maaseudun ja kaupunkien yhteiskehittäminen. Udd uskoo, että maaseudulla on vain voitettavaa siinä, että siltoja rakennetaan kasvaviin kaupunkeihin.

– Maaseutu ei pärjää yksin. Yhdessä voimme luoda uusia elinkeinoja ja liiketoimintaa myös nuorille, toteaa Udd.

Suuria uutisia

Ohjelmassa nousee kärkeen myös uusi Nordic Center. Keskiössä on se, miten voisimme Pohjanmaalta luoda paremmat yhteydet ja yhteisen talousvyöhykkeen Pohjois-Ruotsin ja Pohjois-Norjan kanssa.

– Käynnissä ovat jo sähkölentokoneisiin liittyvät projektit, ja Nordic Battery Belt -akkuklusteri on Vaasalle todella merkittävä asia. Viidentoista vuoden kuluessa Merenkurkun yli tulisi kulkea silta, joka kytkee kokonaisuuden entistä tiiviimmin yhteen.

Wasa Future Festivalissa tullaan julkistamaan monia mielenkiintoisia avauksia. Jännittäviä uutisia odotetaan esimerkiksi Nordic Invest Wasalta. Myös GigaVaasa ja EnergySAMPO tuovat uusimmat kuulumiset hankkeen edistymisestä ja käynnissä olevista valtavista investoinneista.

Täynnä ohjelmaa

Wasa Future Festival on tänä vuonna neljän päivän tiivis tapahtumapaketti, joka järjestetään 11.-14. elokuuta. Päivät ovat täynnä maksutonta ohjelmaa, joka vielä täydentyy.

– Nyt kannattaa todella osallistua mukaan, jotta ei jää jälkeen kehityksestä, sanoo Udd.

Nyt kannattaa todella osallistua mukaan.

Tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille. Aiempina vuosina se on houkutellut noin 1500 kävijää. Lisätietoja ja yksityiskohtainen ohjelma julkaistaan kesän aikana osoitteessa www.wasafuturefestival.fi.

Vielä on myös mahdollisuus vaikuttaa ohjelmaan, esimerkiksi ottamalla yhteyttä tapahtuman uuteen koordinaattoriin Janne Perttuun osoitteeseen janne.perttu@wasafuturefestival.fi.

Wasa Future Festivalin järjestää Bock’s Corner Village. Tapahtumapaikkana on Wasa Innovation Center Vetokannaksella.

 

LUE MYÖS:

Wasa Future Festivalilla kehitettiin Vaasasta entistä houkuttelevampaa kaupunkia

Vastaa