Wellmedic öppnar läkarcentral i Vasa – ”Vi vill vara en lokal aktör som på alla sätt är nära våra kunder”

Wellmedic

Den österbottniska läkarcentralen Wellmedic satsar på att öppna ett femte verksamhetsställe. Den här gången är det en storsatsning i Vasa centrum som gäller.

Vårdföretaget Wellmedic öppnar en ny läkarcentral i Vasa. Det Korsholmsregistrerade företaget har redan verksamhetspunkter i Smedsby, Oravais, Vörå och Karis.

– För oss är Vasa ett naturligt steg, vi har redan många kunder i staden som vi nu kan betjäna ännu bättre, säger Marta Backlund, vd för Wellmedic.

Den lokala förankringen ses som mycket viktig för Wellmedic, som sedan grundandet 2020 prioriterar att vara nära sina kunder.

För oss är Vasa ett naturligt steg.

Öppnar i oktober

Wellmedic Vasa Rådhusgatan Den 2 oktober öppnar den nya läkarcentralen i Vasa. I utbudet från start ingår exempelvis vanlig sjukmottagning, provtagning och företagshälsovård. På plats hittas såväl hälsovårdare som läkare.

– Vi jobbar systematiskt, multidisciplinärt och patientsäkert, säger Marta Backlund.

På den nya centralen erbjuds hjälp även från flera olika specialister, som fysioterapeut och psykolog.

1300 kvadratmeter mitt i centrum

Wellmedics nya läkarcentral öppnar på Rådhusgatan 13. Sjukskötare Carina Smedman, som för Wellmedic jobbar mycket med administration, var bland de första som flyttade in i de nya lokalerna. Carina Smedman stortrivs och beskriver stället som centralt, ljust och fint.

Wellmedic har över 1300 kvadratmeter till sitt förfogande på andra våningen i byggnaden. Det är lokaler som på grund av tidigare hyresgäster redan i stor grad är ändamålsenliga för läkarcentralens verksamhet.

– Det gör att vi får koncentrera oss på nyrekryteringar, på inköp av utrustning och på mindre ytrenoveringar, säger Marta Backlund.

Wellmedic, Marta Backlund
Martha Backlund.

Kör igång med företagshälsovården

Wellmedic är i Österbotten speciellt stark när det gäller företagskunder. På företagssidan finns kundunderlaget redan och det är också utgående från det behovet som verksamheten i Vasa körs igång för att sedan breddas.

Den 27 oktober klockan 14.00 ordnar Wellmedic en öppen dag där alla arbetsgivare är välkomna att bekanta sig med verksamheten och med de nya utrymmena. Temat på den öppna dagen är psykiskt välmående på arbetsplatsen.

Privatpersoner också viktig nyckelgrupp

Wellmedic skylt

Wellmedics alla läkarcentraler är öppna även för privatpersoner. Speciellt i Karis utgör privatpersoner en stor del av kunderna. Den nya Vasaenheten blir en strategisk satsning för att utöka privatmottagningen även i Österbotten.

Privatpersoner är alltså direkt från öppningsdagen den 2 oktober varmt välkomna till den nya läkarcentralen. I februari, när verksamheten körts in, kommer också en officiell invigningsdag att ordnas för allmänheten.

Röntgen och dagkirurgi nästa

Lokalerna som Wellmedic flyttar in i ger många nya möjligheter. Dagkirurgi är som bäst under utveckling och investeringar för att möjliggöra den satsningen planeras. Wellmedic har även långtgående planer på att utveckla radiologisk verksamhet. Två röntgenrum står redo och offertförfrågningar på röntgenutrustning är gjorda.

En liten innovationshub för yrkesutövare inom vården kommer också att skapas på den nya läkarcentralen. Många fristående yrkesutövare är redan kopplade till Wellmedics verksamhet. Den nya hubben blir ett ställe där de kan umgås och också får en egen plats för att utföra exempelvis administrationsarbete.

 

LÄS OCKSÅ:

”Det är sjukfrånvaron som kostar – när vi minskar den så sparar vi både pengar och lidande”

Lämna ett svar