Vasa Företagare bjuder in alla till valdebatt – Vill sätta fokus på för företagare viktiga frågor

Vasa Företagares styrelse bjuder in alla till valdebatt på Bock´s.
Vasa Företagares styrelse bjuder in alla till valdebatt på Bock´s.

Vasa Företagare vill höja ribban och ordnar en egen riksdagsvalspanel. Politiker från flera olika partier – ända upp till ministernivå – har lovat ställa upp för debatt i Vasa.

Vasa Företagares event ”Vi höjer ribban – riksdagsvalspanel” ordnas den 14 mars klockan 18.00-20.00. Eventet kommer att testa temperaturen hos politikerna och sätta fokus på för företagare och för näringslivet viktiga frågor.

– Alla är välkomna att komma och lyssna på plats, även de som inte själva är företagare berörs av temat, säger Jenni Parpala, ordförande för Vasa Företagare.

Även de som inte själva är företagare berörs av temat.

Flera partier med

De politiker som redan lovat ställa upp på debatt är Antti Kurvinen (C), Toni Korhonen (Liike Nyt), Lotta Alhonnoro (Gröna), Kaj Luoma (Saml), Harri Moisio (VF), Peter Östman och Juhana Lähdesmäki (KD) samt Maria Tolppanen (SDP).

– Listan kan ännu kompletteras så det är möjligt att det blir flera, säger Jenni Parpala.

Viktiga frågor belyses

Som moderator för debatten fungerar Anton Salmi, vice ordförande i Vasa Företagare. Anton Salmi nämner att frågor som dividend- och kilometerskatt kommer att tas upp och ventileras.

– Vi tar också gärna emot frågor av publiken, antingen på förhand eller genom att rycka någon av oss i ärmen strax innan vi kör igång, säger Anton Salmi.

Anton Salmi säger att debatten också kommer att lyfta frågan om varför mikroföretagare inte har samma rättigheter och sociala skydd som till exempel arbetstagare.

– Även närområdesfrågor är viktiga, inte minst hur vi får tillväxt till stånd i just den här regionen, säger Anton Salmi.

– Vi vill helt enkelt veta vad politikerna har på sin agenda, hur ska de jobba för att få exporten att växa och skapa förutsättningar för flera österbottniska företag, säger Salmi.

Tvåspråkigt event

Liksom Vasa Företagares övriga verksamhet är valdebattskvällen som företagarföreningen nu ordnar tvåspråkig (finska/svenska).

– I praktiken blir det så att alla får använda sitt eget språk och så gör vi summeringar och sammanfattningar så alla hänger med, säger Anton Salmi.

”Vi höjer ribban – riksdagsvalspanel”-eventet ordnas på Bock’s Corner Brewerys restaurang i huvudsalen på Gerbyvägen 16 i Vasa. Tidpunkten är alltså 14 mars klockan 18.00-20.00.

Eventet är kostnadsfritt. Vasa Företagare tar gärna emot förhandsanmälningar för att kunna garantera att alla intresserade ryms med och att arrangemanget löper smidigt.

 

LÄS OCKSÅ:

Vasa företagare får ny styrelse – Samarbete och tvåspråkighet i fokus under 2023

Lämna ett svar