Unik möjlighet skräddarsy och hyra egen kontorslokal mitt i Vasa kärncentrum

Kenneth Krooks och Linus Krooks framför Hovikruunu.

Ett rum? Två rum? Tre rum? Fyra rum? Ännu flera? Eller kanske bara ett enda stort öppet kontor inrett precis som ni vill?

Nu finns en unik chans att få ett kontor specialanpassat för ert företags behov. Det bästa är att det inte ens behöver bli dyrare än det ni har för tillfället.

Hovikruunu, den stora och anrika fastigheten på Hovrättsesplanaden 19, genomgår som bäst slutskedet av en totalrenovering. Ett par hela våningar har nu blåsts ut – bara den starka stommen står kvar.

Lokalerna byggs om och fylls med nya hyresgäster. It-inriktade företag, bolag starka inom finansiella tjänster liksom anrika affärer finns sedan tidigare välrepresenterade i huset.

Bland de nya hyresgästerna finns ett lägenhetshotell för till exempel affärsresenärer, som snart har hela 68 bostäder att bjuda ut. Forenom, företaget som står bakom den satsningen, får därmed sina visioner igenom i sin helhet.

Nu finns en chans också för andra aktörer att få precis den lokal de önskar sig.

900 kvadratmeter kvar

Upp till 900 kvadratmeter på våning 3 kan anpassas fritt för att passa just era behov. Det kan bli lokaler för en, två, tre eller varför inte fyra-fem hyresgäster.

Linus, Camilla och Kenneth Krooks säger att nästan allt är möjligt.

– Det går att bygga precis så många rum som behövs eller kanske ett öppet landskap, helt enligt behoven, säger Linus Krooks från familjeföretaget Famkro som äger fastigheten.

Möjligheten att fritt ändra ritningarna kvarstår till den 15 september – då renoveringen sätter i nästa växel. Inflyttningsklart ska allt vara under nästa höst.

Hur kan hyran bli förmånligare genom att bygga om enligt egna behov?

Genom att anpassa lokalerna kan hyresgäster maximera den använda ytan. Kenneth Krooks, vd på Famkro, berättar att en av de potentiella hyresgästerna de förhandlar med därför kan klara sig med 30 procent mindre yta än tidigare.

Kenneth Krooks säger också att de som hyresvärdar alltid jobbar för att få till stånd långsiktiga lösningar anpassade för hyresgästerna.

– Vi lyssnar alltid noggrant på våra hyresgäster, utan dem gör vi ingenting, säger Krooks.

Vi lyssnar alltid noggrant på våra hyresgäster.

Anrik krona

Familjen Krooks bolag blev tillsammans med Jukka Airaksinens bolag ägare till fastigheten 2013. I samband med ägarbytet fick Hovikruunu sitt nuvarande namn.

– Hovi kommer från Hovrättsesplanaden och kruunu eftersom det är kronan på esplananden, säger Camilla Krooks, ekonomichef på Famkro.

Efter en ny affär i höstas är familjen Krooks bolag på egen hand ägare till hela fastighetskomplexet.

Innan Hovikruunu-namnet kom till kallades fastigheten ofta Pohjola-huset, efter den tidigare ägaren. Äldre Vasabor kanske också påminns om att Lassila & Tikanoja huserat där. Lassila & Tikanoja grundades i Vasa redan 1905, då som en partiaffär.

Det nuvarande Hovikruunu-huset byggdes under krigstiden, från 1937-1941.

– Därför finns det ett stort och lyxigt bombskydd också, säger Kenneth Krooks skrattande.

Hovikruunu-fastigheten har genomgått flera renoveringar, bland de största är arbetet som nu utförs. Hela renoveringen har en prislapp på cirka 20 miljoner euro. All husteknologi förnyas, allt från el och datanätverk till ventilation och nedkylning.

Det bästa med stället är kanske ändå läget, mitt i centrum. Trots det finns det tillgång till bilplatser för hyresgästerna.

Bastu och konferenslokal

På översta våningen i Hovikruunu finns en pärla som många inte känner till. Både för hyresgäster och andra finns där möjlighet att hyra en konferenslokal och bastu. Det är ett mysigt ställe där upp till 30 personer kan träffas i en trevlig miljö med utsikt över staden.

Vill du veta mera?

Gå in på Hovikruunus webbplats eller mejla/ring:

Linus Krooks
linus@kvadraten.fi
0401822180

Kenneth Krooks
kenneth@kvadraten.fi
0500562865

Lämna ett svar