Ainutlaatuinen mahdollisuus vuokrata räätälöity konttoritila Vaasan ydinkeskustasta

Kenneth ja Linus Krooks Hovikruunun edessä.

Yksi huone? Tai ehkä kaksi tai kolme? Vai peräti neljä tai enemmän? Tai ehkä vain iso avokonttoritila sisustettuna haluamallanne tavalla.

Nyt on ainutkertainen mahdollisuus löytää konttoritila, joka on räätälöity juuri teidän yrityksenne tarpeisiin. Ja parasta on, ettei sen edes tarvitse olla kalliimpi vaihtoehto kuin tämänhetkinen konttorinne.

Suuri ja historiaa tihkuva Hovikruunu-kiinteistö Hovioikeudenpuistikko 19:ssä käy parhaillaan läpi täydellistä remonttia, joka alkaa olla loppuvaiheessa. Pari kokonaista kerrosta on nyt riisuttu kokonaan puhtaiksi, vain rakennuksen kantava runko on jäljellä.

Tilat rakennetaan uudelleen ja niihin otetaan uudet vuokralaiset. Talossa on jo ennestään esimerkiksi it-yrityksiä, rahoitusalan palveluyrityksiä sekä muuta vakiintunutta yritystoimintaa.

Uusien vuokralaisten joukossa on esimerkiksi työmatkalaisille suunnattu huoneistohotelli, joka pian tarjoaa vuokralle jopa 68 huoneistoa. Huoneistohotellista vastaava Forenom pystyy remontin yhteydessä toteuttamaan omia visioitaan uuteen hotelliinsa.

Nyt myös muilla toimijoilla on mahdollisuus saada Hovikruunusta itselleen juuri haluamansa kaltaiset tilat.

900 neliömetriä jäljellä

Kolmannessa kerroksessa on jäljellä noin 900 neliömetriä tilaa, joka voidaan rakentaa juuri teidän tarpeisiinne. Sinne mahtuu vuokralle yksi, kaksi, kolme tai neljä yritystä – tai miksei vaikka useampikin yritys.

Linus, Camilla ja Kenneth Krooks sanovat, että melkein mikä tahansa on mahdollista.

– Tilaan voidaan rakentaa juuri niin monta huonetta kuin tarvitaan. Tai tila voi tarvittaessa olla vaikka kokonaan avokonttoria, sanoo kiinteistön omistavan perheyritys Famkron edustaja Linus Krooks.

15. syyskuuta remontti siirtyy seuraavaan vaiheeseen. Siihen asti tulevalla vuokralaisella – tai tulevilla vuokralaisilla – on mahdollisuus vaikutta kerroksen piirustuksiin. Muuttovalmiina tilat ovat ensi vuoden syksyllä.

Kuinka ihmeessä vuokra voi olla edullisempi, jos kaikki rakennetaan uusiksi vuokralaisen toiveen mukaan?

Kun tilat rakennetaan käyttäjän tarpeiden mukaan, käytettävissä oleva pinta-ala hyödynnetään tehokkaammin. Famkron toimitusjohtaja Kenneth Krooks kertoo, että tämän takia esimerkiksi eräälle mahdolliselle vuokralaiselle riittäisi pinta-alaltaan 30 prosenttia pienempi tila kuin hänen nykyinen toimitilansa.

Kenneth Krooksin mukaan Famkro vuokranantajana pyrkii aina siihen, että mukauttamalla tilat vuokralaisen tarpeisiin saadaan aikaan pitkäaikaisia vuokraratkaisuja.

– Me kuuntelemme aina tarkasti vuokralaistemme toiveita. Ilman heitä meillä ei olisi mitään tekemistä, sanoo Krooks.

Me kuuntelemme aina tarkasti vuokralaistemme toiveita.

Hovikruunun historiaa

Krooksin perheyritys osti kiinteistön yhdessä Jukka Airaksisen yhtiön kanssa vuonna 2013. Omistajanvaihdoksen yhteydessä Hovikruunu sai nykyisen nimensä.

– Hovi tulee luonnollisesti Hovioikeudenpuistikosta ja kruunu kertoo, että kiinteistö on puistikon kruunu, sanoo Famkron talouspäällikkö Camilla Krooks.

Viime syksynä tehdyn kiinteistökaupan seurauksena koko kiinteistö siirtyi Krooksin perheyrityksen omistukseen.

Ennen Hovikruunu-nimeä kiinteistöstä käytettiin usein nimitystä Pohjolan talo edellisen omistajan mukaan. Vanhemmat vaasalaiset varmaan muistavat sitä edeltävän ajan, jolloin kiinteistössä toimi Lassila & Tikanoja. Yhtiö perustettiin Vaasassa vuonna 1905 tukkukauppana.

Hovikruunu-kiinteistö rakennettiin sota-aikana vuosina 1937 – 1941.

– Siksi kiinteistössä on myös suuri ja suorastaan ylellinen pommisuoja, naurahtaa Kenneth Krooks.

Hovikruunu on käynyt läpi useita remontteja. Nyt meneillään oleva remontti on yksi kokonaisvaltaisimmista. Sen aikana koko talotekniikka sähköistä ja tietoverkoista aina ilmastointiin ja jäähdytykseen rakennetaan uusiksi. Koko kiinteistön remontin hinnaksi tulee noin 20 miljoonaa euroa.

Ehkä parasta kiinteistössä on sen sijainti aivan kaupungin ydinkeskustassa. Keskeisestä sijainnista huolimatta vuokralaisilla on mahdollisuus autopaikoitukseen.

Sauna- ja kokoustilat

Hovikruunun ylimmässä kerroksessa sijaitsee kiinteistön kruunu, jota kovin moni vaasalainenkaan ei ehkä tunne. Siellä on sauna- ja kokoustilat, joita sekä kiinteistön vuokralaiset että muutkin voivat vuokrata omaan käyttöönsä. Viihtyisiin tiloihin, joista on näkymä yli kaupungin, mahtuu kerrallaan jopa 30 henkilöä.

Haluatko lisätietoja?

Vieraile Hovikruunun verkkosivuilla taikka soita tai lähetä sähköpostia:

Linus Krooks
linus@kvadraten.fi
0401822180

Kenneth Krooks
kenneth@kvadraten.fi
0500562865

Vastaa