Sähköpalvelu Walberg tar hem viktigt projekt i Karleby – Ser stora möjligheter i industrins nya satsningar

Björn Walberg, sähköpalvelu walberg
Björn Walberg.

Sähköpalvelu Walberg gör elinstallationer på Sibanye-Stillwaters Keliber litium raffinaderi. ”Vi är tacksamma för att man använder sig av lokala österbottniska leverantörer”, säger vd Björn Walberg.

Sähköpalvelu Walberg har gjort sig ett starkt namn inom fastighetsel. Bolaget har erfarenhet från allt från industri och höghus till den offentliga sektorns skolor och daghem.

– Fastighetsel är kärnan i det vi gör, det är där vi har vårt spetskunnande, säger Björn Walberg, vd för Sähköpalvelu Walberg.

I fastighetsel som vitt begrepp kan ingå mycket, som belysning, datanätverk, specialsystem och till viss del även elektrifieringen av industriprocesser och den automation som ska skötas inne i fastigheterna.

Sähköpalvelu Walberg gör exempelvis elinstallationer samt servicearbeten till industrins tillbyggnader och produktionsutrymmen. Företaget jobbar mycket ute på fältet och har fina referenser från till exempel båt- och livsmedelsindustrin.

Tog hem ny affär i Karleby

Sähköpalvelu Walberg gick nyligen ut med att företaget har undertecknat avtal om elinstallationer för Sibanye-Stillwaters Keliber litium raffinaderi, för huvudbyggnaden samt för fyra andra byggnader.

– Satsningen är betydande för oss och för hela regionen, vi är tacksamma för att man använder lokala leverantörer, säger Björn Walberg.

Satsningen är betydande för oss och för hela regionen.

Ser stora möjligheter

Sähköpalvelu Walbergs huvudkontor finns i Jakobstad. Företaget har därtill ett eget kontor i Karleby och ser stora möjligheter i investeringarna som görs i regionen.

Björn Walberg, Sähköpalvelu Walberg
Björn Walberg.

Björn Walberg säger att de nya industriprocesserna skapar arbete men att det också handlar om allt som krävs runt omkring nysatsningarna.

– Nästan allt behöver byggas ut, allt från fjärrvärme till vattenledningar, till skolor, arenor och annan infrastruktur, säger han.

Även i Vasaregionen, där verksamheten drivs genom dotterbolaget Sähköpalvelu Walberg Vaasa, ser Walberg ljust på framtiden.

Cirka 40 anställda i koncernen

Sähköpalvelu Walberg grundades 2009 av Björn Walberg. Senare kom även bröderna Jonathan och Simon Eklund med som delägare i moderbolaget.

Sähköpalvelu Walberg har som bäst drygt 30 anställda. Till personalstyrkan tillkommer de som jobbar för dotterbolaget i Vasa, det vill säga cirka tio anställda till, där också den operativa ledningen finns med som delägare.

Rekryterar kontinuerligt

Sähköpalvelu Walberg vill fortsätta växa och har därför en kontinuerlig rekrytering på gång.

– Vi är alltid på jakt efter bra typer, om man får säga så, säger Björn Walberg.

Björn Walberg understryker att de redan lyckats samla ihop ett mycket kompetent och engagerat gäng. Företaget prioriterar att jobba på både arbets- och personalinriktade sätt.

– Vi har en jättebra och självgående personal, vår uppgift är bara att skapa rätt förutsättningar för dem, säger Björn Walberg.

Kontaktuppgifter och mera information om företaget hittas på webbplatsen sahkopalveluwalberg.fi.

LÄS OCKSÅ:

Sähköpalvelu Walberg Vaasa vill växa stadigt – ”Personalens välmående är viktigt för oss”

Lämna ett svar