Sähköpalvelu Walberg Vaasa vill växa stadigt – ”Personalens välmående är viktigt för oss”

Kim Snellman, Tony Sund. Sähköpalvelu Walberg Vaasa, Vasa
Kim Snellman, Tony Sund.

Elentreprenören Sähköpalvelu Walberg Vaasa har på några få år lyckats bygga upp sin verksamhet. För Vasaföretaget, som fortlöpande är på jakt efter duktiga elmontörer, är det viktigt att personalen mår bra.

Tony Sund, Kim Snellman och Jonathan Sund körde 2017 igång ett företag tillsammans i elbranschen. Bland de tidiga kunderna och uppdragsgivarna fanns Sähköpalvelu Walberg, som redan då var starka och välrepresenterade i Jakobstadsregionen.

– Vi arbetade cirka ett halvt år på egen hand innan vi insåg att vi kunde åstadkomma mera tillsammans, säger Tony Sund, vd och delägare i Sähköpalvelu Walberg Vaasa.

Vi insåg att vi kunde åstadkomma mera tillsammans.

Snabb tillväxt

Opux Ab, som företaget som de tre killarna drev hette, bytte namn till Sähköpalvelu Walberg Vaasa. In kom samtidigt Walberg Sähköpalvelu som ny stor delägare och därmed även som moderbolag.

– Sammanslagningen blev lyckad, vi kom snabbt in på marknaden och även på stora byggen, säger Tony Sund.

Tony Sund, Kim Snellman. Sähköpalvelu Walberg Vaasa, Vasa
Tony Sund, Kim Snellman.

Under det första året låg omsättningen för det nya företaget kring 0,5 miljoner euro. Efter företagsarrangemanget växte bolaget snabbt och omsättningen i fjol landade på nästan 2,3 miljoner euro.

Nybyggen och renoveringar

Elentreprenören Sähköpalvelu Walberg Vaasa jobbar med både nybyggen och renoveringar. Många kunder är andra företag, inte minst inom industrin och byggsektorn.

– Bland våra kunder hittas också en stor del kommuner, säger Kim Snellman, delägare och ekonomiansvarig.

Sähköpalvelu Walberg Vaasa jobbar flexibelt efter efterfrågan, genom åren har uppdragen även inkluderat en handfull egnahemshus.

– Vi jobbar även med solpaneler, ja, vi gör egentligen det mesta inom elbranschen, säger Tony Sund.

Starka i Vasaregionen

Tony Sund, Kim Snellman. Sähköpalvelu Walberg Vaasa, Vasa
Tony Sund, Kim Snellman.

Sähköpalvelu Walberg Vaasa jobbar mest i Vasaregionen och rör sig främst på ett område som sträcker sig mellan Kristinestad och Vörå. Längre norrut är det ofta moderbolaget Sähköpalvelu Walberg som sköter uppdragen.

– Vi har ett bra samarbete och kan komplettera varandra, säger Tony Sund.

Rekryterar hela tiden

Sähköpalvelu Walberg Vaasa söker fortlöpande efter duktiga elmontörer. Nu just sysselsätter företaget cirka tio personer men jobb finns det sannolikt för ett par förmågor till. Målet är att skapa en stadig tillväxt.

– Det behövs duktig personal för att det ska gå och hittills har vi lyckats hitta riktigt bra folk, säger Tony Sund.

Satsar på personalen

Duktiga elmontörer växer inte på träd. Sähköpalvelu Walberg Vaasa försöker därför även fånga upp förmågor direkt från skolor och lära upp dem. Speciellt med bolaget är att de satsar mycket på personalens välmående.

Till personalsatsningarna hör gemensamma frukosttillfällen varje vecka samt andra gemensamma aktiviteter, som sommarfester och till och med skidresor.

Många olika projekt

Kim Snellman, Tony Sund. Sähköpalvelu Walberg Vaasa, Vasa, kontor Cirkelvägen
Sähköpalvelu Walberg Vaasas kontor finns på Cirkelvägen.

Sähköpalvelu Walberg Vaasa jobbar med många olika typer av projekt. Till de aktuella projekten hör till exempel elentreprenaden på nybygget av simhallen och hotell Vallonia i Smedsby, elarbeten i en affär i Sundom samt elarbeten som rör totalrenoveringen av Närpes hvc.

Sähköpalvelu Walberg Vaasas personal jobbar mycket ute på fältet. Det egna kontoret och lagret finns på Cirkelvägen 15. Mera information och kontaktuppgifter till företaget hittas på sajten sahkopalveluwalberg.fi.

 

LÄS OCKSÅ:

Marja-Riitta Vest: ”Mikroyrityksistä kasvavat tulevat menestystarinat”

Lämna ett svar