Huld ser stor potential i Vasa – Devatus är nu Huld på riktigt

Andreas Paschinsky, Mika Filander, Mika Sorri, Sanna Lundström. Huld
Andreas Paschinsky, Mika Filander, Mika Sorri, Sanna Lundström.

Huld har seglat upp som en betydande sysselsättare i it-branschen i Vasa. Företagets växande enheter i staden jobbar nu under samma varumärke.

Teknik- och designföretaget Huld gick i maj 2022 samman med mjukvaruföretaget Devatus. Integreringen har gått lugnt och smidigt. Först nu, cirka ett år senare, är det dags att sätta upp Hulds logo och färger på det tidigare Devatus-kontoret i Brändö.

– För oss är det en stor dag, efter närmare 15 år som Devatus blir vi nu Huld på riktigt, säger Andreas Paschinsky, försäljningschef.

Stor helhet

Mika Sorri. Huld
Mika Sorri.

Huld har ungefär 500 anställda, en omsättning på 40 miljoner euro och tretton kontor. De flesta av kontoren hittas i Finland men verksamhet bedrivs även i Tjeckien. Innan företaget för något år sedan bytte namn till Huld hette det RD Velho.

– Namnet Huld kommer från en sammansättning av orden Human (mänsklig) och Bold (modig), säger Mika Sorri, Account Manager.

Arbetsgivarimagen stärks

Genom sammanslagningen har Huld nu cirka 80 anställda i Vasa och i Seinäjoki. Andreas Paschinsky säger att det inte heller slutar där, att målet är att lokalt vara hundra personer inom en nära framtid.

– Genom fusionen blev vi också en starkare arbetsgivare som kan erbjuda mera mångsidiga möjligheter, säger Paschinsky.

Kompletterar varandra

Företaget Devatus har specialiserat sig på mjukvaruutveckling medan Huld förutom den biten även varit stark på till exempel mekanik, elektronik och informationssäkerhet.

Sanna Lundström, personalchef, lyfter fram att den nya bredare helheten gör att företagets samarbete med skolor och universitet kan intensifieras ytterligare.

Andreas Paschinsky, Mika Filander, Sanna Lundström, Mika Sorri. Huld
Andreas Paschinsky, Mika Filander, Sanna Lundström, Mika Sorri.

Vasa förblir starkt fäste

Huld fanns redan innan fusionen i Vasa men genom sammanslagningen har Vasa personalmässigt seglat upp som en av Hulds fyra största orter i Finland. Speciellt när det gäller mjukvaruutvecklingen får företaget lokalt nu en nyckelposition inom koncernen.

Nyckelpositionen märks även genom att Mika Filander, bekant som vd för Devatus, får en ledande roll inom Huld när det gäller just mjukvarusidan.

– Många saker ändras genom fusionen men alla våra grundvärderingar består, vi fortsätter arbeta med en jordnära och realistisk approach, säger Mika Filander.

 

LÄS OCKSÅ:

Huld och Devatus fusioneras – Två företag starka i Österbotten blir ännu starkare tillsammans

Lämna ett svar