Huld och Devatus fusioneras – Två företag starka i Österbotten blir ännu starkare tillsammans

Mika Filander, Mika Kiljala. Huld Devatus
Mika Filander, Mika Kiljala.

Teknologi- och planeringsföretaget Huld och it-företaget Devatus fusioneras. Det gemensamma målet är högt satt, att bli branschens modigaste aktör i hela galaxen.

Huld förvärvar Devatus. Över 40 miljoner euro i omsättning och över 500 anställda får den nya helheten. Vasaföretaget Devatus, grundat 2010, bidrar med över 50 digitala experter.

Mika Kiljala.

Mika Kiljala, Hulds vd, säger att företagen tillsammans blir mera än de enskilda delarna.

– Bolagens programvaru- och produktutvecklingskunnande utgör en unik kombination som möjliggör mångsidigare projekt och större kundutbud, säger Mika Kiljala.

Matchande företagskulturer

Mika Filander Devatus Huld
Mika Filander.

Mika Filander, Devatus vd, säger att Devatus verksamhet alltid byggts på förtroende och respekt för andra människor.

– Redan i de första diskussionerna med Huld var vi överens om att det här är viktigt, säger Mika Filander.

– Det blir därför fint att få fortsätta framgångssagan tillsammans med personalen och våra kunder som en del av ett starkare Huld, säger Mika Filander.

I företagens gemensamma värdegrund hittas också viljan att se till att personalen mår bra.

– Jag är glad att få välkomna Devatus personalstyrka i vårt växande team, säger Mika Kiljala.

Båda bolagen har även en gemensam strävan efter att kunna erbjuda innovativa och modiga lösningar till kunderna, lösningar som ska föra världen mot en smartare och bättre framtid.

Verksamma i Vasa

Huld, som förr var bekant som RD Velho, har sedan tidigare ett kontor i Vasa, i Wasa Innovation Center. Devatus huvudkontor hittas på Brändö.

Genom det nya företagsarrangemanget seglar Vasa upp som en av Hulds största verksamhetsorter, med cirka 75 experter på plats i staden.

Målet lokalt är att fortsätta växa och rekrytera. I Västra Finland har den nya helheten kontor även i Seinäjoki, Karleby, Ylivieska och Uleåborg.

För Huld för Devatus med sig en expansion till Åbo, vilket också passar in i strategin.

Jordens bästa räcker inte

Hulds expertis utgörs av en kombination av teknologi, formgivande och design. Visionen är extremt stor, att vara galaxens modigaste teknologi- och planeringsbyrå.

Devatus å andra sidan har gjort sig ett namn som en utvecklare av digitala tjänster som tar helheten i beaktande. Målet där har alltid varit att skapa mervärde till kundernas digitala projekt.

Devatus har traditionellt varit starkast när det gäller internationella kunder i energi- och industribranschen. Bland företagens gemensamma kunder hittas redan ABB, Danfoss och Wärtsilä.

 

LÄS OCKSÅ:

Rimita Green ja Devatus Pohjanmaan lupaavimmat kasvuyritykset

Lämna ett svar