Findit inleder nytt samarbete – 1,5 miljoner användare får effektivt verktyg mot möjliga bedrägerier

Niclas Östman.

Ett nytt samarbete låter webbportalen Findit.fi:s användare låsa sina pengar tills köpare och säljare är överens.

Det österbottniska företaget Findit står bakom en av Finlands ledande marknadsplatser inom begagnat-marknaden. Findit har nu startat ett samarbete med Trustap, en transaktionsplattform för köp och försäljning online.

– Vi är glada att vi tillsammans med Trustap kan erbjuda våra Findit-användare ett säkert sätt att hantera transaktioner och som eliminerar möjliga bedrägerier, säger Niclas Östman, vd för Findit.

Det här handlar det om

Findit driver webbportalen Findit.fi som bland annat flitigt används för att sälja och köpa varor bland privatpersoner.

Det nya samarbetet med Trustap innebär att Findits användare nu kan köpa eller sälja föremål med Trustap. Poängen med det är att Trustap ska eliminera möjliga bedrägerier för transaktioner mellan personer.

Trustap är nu direkt integrerat med Findits webbplats, och tillåter användare att köpa och sälja varor med säkra betalningar.

Så funkar konceptet

Trustap fungerar genom att köparens pengar förvaras på ett säkert konto tills alla transaktionsmilstolpar är uppfyllda. Pengarna släpps sedan omedelbart till säljaren.

I praktiken är det tre skeden som gås igenom i processen.

1. Pengar som skickas till säljaren hålls först i ”Trustap Hold”, vilket innebär att köparen inte betalar säljaren direkt.

2. Säljaren måste sedan skicka varan och ange spårningsinformationen inom tidsfristen.

3. Sedan, när köparen är nöjd med den levererade produkten, släpps pengarna till säljaren.

Inte bara för postpaket

Trustap kan spela en nyckelroll när det gäller varor som skickas på post men har också funktioner för när handeln sker ansikte mot ansikte.

För ansikte mot ansikte-transaktioner betalar köparen först en återbetalningsbar deposition som säkerställer att båda parters identitet verifieras och köparens intresse garanteras.

När köparen och säljaren träffas på en överenskommen plats kan det slutgiltiga priset för varan fastställas av säljaren.

Köparen betalar det återstående beloppet och när överlämnandet har bekräftats frigörs det totala beloppet från ”Trustap Hold” till säljaren.

Trustap växer snabbt

Trustap grundades 2017 och växer snabbt.Trustaps betalningslösningar bygger på Stripes betalningsteknologi.

Trustap har kontor i Irland, England, Kroatien och USA. Conor Lyden, vd för Trustap, säger att Findit nu kommer att kunna erbjuda sina användare ett säkert och effektivt sätt att göra transaktioner med varandra från sin webbplats.

– Det är samtidigt ett fantastiskt samarbete för Trustap att bygga vårt varumärke även i Finland, säger Conor Lyden.

LÄS OCKSÅ:

Ted Wallin: “Långsiktiga affärsrelationer som österbottnisk konkurrensfördel”

Lämna ett svar