Findit aloittaa uuden yhteistyön – 1,5 miljoonalle käyttäjälle tehokas työkalu maksupetosten ehkäisyyn

Niclas Östman.

Uuden yhteistyön ansiosta käyttäjät voivat nyt Findit.fi-verkkoalustalla lukita maksunsa, kunnes ostaja ja myyjä ovat saaneet kaupan päätökseen.

Pohjalainen Findit on yhden Suomen johtavan käytettyjen tuotteiden markkinapaikan takana. Findit on aloittanut yhteistyön Trustapin kanssa, joka tarjoaa maksualustan verkko-ostamiselle.

– Olemme iloisia, että yhdessä Trustapin kanssa voimme tarjota Findit-käyttäjillemme turvallisen tavan hoitaa maksutapahtumia ja estää mahdolliset petokset, kertoo Finditin toimitusjohtaja Niclas Östman.

Tästä on kyse

Findit ylläpitää Findit.fi-verkkoalustaa, jota erityisesti yksityishenkilöt käyttävät tavaroiden myymiseen ja ostamiseen.

Uuden yhteistyön myötä Finditin käyttäjät voivat nyt ostaa tai myydä tuotteita Trustapin avulla. Trustapin käyttö ehkäisee mahdolliset maksupetokset myyjän ja ostajan välillä.

Trustap on integroitu suoraan Finditin verkkosivustoon, ja sen avulla käyttäjät voivat ostaa ja myydä tavaroita turvallisesti.

Näin konsepti toimii

Trustap toimii siten, että ostajan maksusuoritus talletetaan suojatulle tilille kunnes kaikki maksutapahtumaan liittyvät toimet on hoidettu. Sen jälkeen rahat luovutetaan heti myyjälle.

Käytännössä prosessissa on kolme vaihetta:

1. Myyjälle lähetettävät rahat säilytetään ensin ”Trustap Holdissa”, eli ostaja ei maksa suoraan myyjälle.

2. Myyjän on tämän jälkeen lähetettävä tuote ja annettava seurantatiedot määräajan kuluessa.

3. Kun ostaja on tyytyväinen toimitettuun tuotteeseen, rahat luovutetaan myyjälle.

Monia hyötyjä

Trustapilla on avainrooli postitse lähetettävissä tuottessa, mutta siinä on hyötyjä myös silloin, kun kauppaa käydään kasvokkain.

Kasvokkain tapahtuvissa kaupoissa ostaja maksaa ensin erillisen talletuksen, jolla varmistetaan molempien osapuolten henkilöllisyys ja taataan ostajan etu.

Ostajan ja myyjän tavatessa sovitussa paikassa myyjä voi määrittää tavaran lopullisen hinnan.

Ostaja maksaa jäljellä olevan summan ja kun tuotteen luovutus on vahvistettu, kokonaissumma vapautuu ”Trustap Holdista” myyjälle.

Trustap kasvaa nopeasti

Trustap on perustettu vuonna 2017, ja se kasvaa nopeasti. Trustapin maksuratkaisut perustuvat Stripen maksuteknologiaan.

Trustapilla on toimipisteet Irlannissa, Englannissa, Kroatiassa ja Yhdysvalloissa. Trustapin toimitusjohtaja Conor Lyden sanoo, että Findit pystyy nyt tarjoamaan käyttäjilleen turvallisen ja tehokkaan tavan maksutapahtumille verkkosivuillaan.

– Tämä on samalla Trustapilta upeaa yhteistyötä brändimme rakentamiseen myös Suomessa, Conor Lyden sanoo.

LUE MYÖS:

Ted Wallin: “Långsiktiga affärsrelationer som österbottnisk konkurrensfördel”

Vastaa