Ekeri tekee osansa luontokadon pysäyttämiseksi – ”Liiketoiminta ei voi toimia ilman hyvinvoivaa luontoa”

Ekeri muuttaa kiinteistöjen nurmialueita kukkaniityiksi ja istutti tontille hyötykasveja. Istutustöissä oli myös seudun lapsia sekä opetusministeri Anna-Maja Henriksson (r.).

Perävaunujen ja puoliperävaunujen valmistaja Ekeri ottaa ympäristöasiat vakavasti. Yhtiön oma tuotanto on jo ilmastoneutraalia. Siksi yhtiö haluaa estää myös luontokatoa.

– Liiketoiminta ei voi toimia ilman hyvinvoivaa luontoa, me tarvitsemme toisiamme, sanoi Ekerin ympäristö- ja kestävyyspäällikkö Daniel Asplund.

Ekerin tapa edistää luonnon monimuotoisuutta on lisätä tontilla hyötykasvien ja kukkien määrää. Siksi yritys järjesti tilaisuuden, jossa Pedersören Kolpin koulun kuudennen luokan oppilaat, Ekerin paikallinen johto ja opetusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) loivat pohjaa kukkaniitylle.

Liike-elämän ja teollisuuden on ajateltava kokonaisvaltaisemmin

Herukoita, omenapuita ja kukkia

Kolpin koulun kuudesluokkalaiset istuttivat Ekerin tontille omenapuita, herukkapensaita ja kukkia. Nämä olivat alku Ekerin ensimmäiselle niitylle.

Ekeri haluaa, että heidän tapahtuma ja kukkaniitty toimivat esimerkkinä koko alueen yhteisölle.

– Nurmikon muuttaminen niityksi on tapa yhdistää paikallinen eurooppalaiseen Green Dealiin ja tuleviin sukupolviin – näin se voi toteutua jokapäiväisessä elämässämme, ja näin tuomme myös ilmastotyön lähemmäksi meitä kaikkia, nuoria ja vanhoja, yrityksiä ja paikallisyhteisöä, Asplun kertoi.

Yritysten on toimittava

Ekerissä on aloitettu selvittämään oman tuotannon lisäksi niin sanottuja Scope 3 -päästöjä. Näillä tarkoitetaan koko tuotantoketjun aiheuttamia päästöjä materiaalin hankinnata ja kuljetuksesta tuotteiden käytön aikaisiin päästöihin.

Ekeri aikoo vaatimusten asettamisen lisäksi auttaa alihankkijoita vähentämään päästöjä.

Ekeri muistuttaa, että kahdentoista vuoden kuluttua Suomen on tarkoitus olla hiilineutraali maa. Tämä tarkoittaa, että kaikkien pitää tehdä osansa. Eikä pelkkien hiilidioksipäästöjen tuijottaminen ole tarpeeksi.

– Uskomme, että liike-elämän ja teollisuuden on ajateltava kokonaisvaltaisemmin: entistä enemmän monimuotoisuutta elävässä luonnossa takaa edellytykset terveelle planeetalle ja toimivalle ekosysteemille, Asplund kertoi.

 

LUE MYÖS:

Kohti uutta ennätysvuotta – Ekeri haluaa tehdä kestävyystyöstä kilpailuvaltin

Lämna ett svar