Advokatbyrå Aki Aapio har öppnat i Vasa – Grundaren sitter gärna i samma båt som kunderna

Aki Aapio
Aki Aapio

Advokatbyrå Aki Aapio kommer in som en frisk fläkt i en traditionell bransch. Grundaren Aki Aapio är bra på avtalsjuridik och speciellt bra på ärenden som berör fastigheter och företagsaffärer.

Aki Aapio har i mars öppnat en advokatbyrå som bär hans namn. Advokatbyrån öppnade med Vasa som bas men skapade samtidigt sidokontor i Seinäjoki och i Helsingfors.

– Företagande har alltid intresserat mig och jag ser framemot att få utveckla verksamheten, säger Aki Aapio.

Aki Aapios byrå kom igång överraskande snabbt. Trots att grundaren bara har ett par månaders företagande bakom sig har kunderna redan hittat honom.

Starkt kunnande i bakfickan

Aki Aapio
Aki Aapio.

Aki Aapio må vara ny som företagare men har en stark bakgrund inom juridiken bakom sig. Aapio har arbetserfarenhet från till exempel Roschier i Helsingfors och Österbottens tingsrätt i Vasa. Närmast kommer Aki Aapio från DKCO Advokatbyrå.

Aki Aapios kunnande är speciellt djupt när det gäller företagsaffärer och byggnadsrelaterade ärenden. Den egna juridiska utbildningen kompletteras av en diplomingenjörsutbildning inom fastighetsekonomi.

– Jag tycker om att utbilda mig och senast har jag kompletterat kunskaperna med en disponentutbildning för att bättre kunna hjälpa både bostadsbolag och deras invånare, säger han.

Jag tycker om att utbilda mig.

Delar gärna båt med kunderna

Aki Aapio kommer in med ny energi och nya tankar i en traditionell bransch där medelåldern från förut är rätt så hög. Ett exempel på ett område där Aapio gärna ligger i framkant handlar om att i högre grad våga sätta sig med kunderna i samma båt.

Aki Aapio är inte främmande för att göra avtal där han är med och delar riskerna med kunderna. Ett exempel på det är att hans arvode kan skäras ner om det inte går som planerat i olika tvister.

Företag och privatpersoner som kunder

Aki Aapio hjälper sina kunder i många olika ärenden. Kundföretagen anlitar honom till exempel för att hjälpa med köpebrev, försäljningsavtal, delägaravtal eller för att representera dem i tvister.

Aki Aapio hjälper även privatpersoner. Privatpersoner har redan anlitat honom för att representera dem i byggnadsrelaterade tvister, till exempel när det handlar om mögelhus och entreprenadtvister.

Kvalitet som stämpel

Aki Aapio jobbar för att allt han gör ska hålla hög kvalitet. Målet är att alltid vara en pålitlig kompanjon för kunderna. Aapio jobbar som bäst ensam på byrån men har knutit till sig ett brett nätverk av samarbetspartners som kan hjälpa vid behov.

I Vasa hittas Aki Aapios kontor på Strandgatan 13V, i det som för ortsborna är bekant som forna vattendomstolshuset. Advokatbyrå Aki Aapio betjänar på finska, svenska och engelska. Mera information och kontaktuppgifter till byrån hittas på webbplatsen akiaapio.fi.

LÄS OCKSÅ:

Marja-Riitta Vest: “Suomi elää Länsirannikosta”

Lämna ett svar