Vasaföretaget Hogia Ferry Systems tar hem avtal med anrik tysk färjeoperatör

Jan Meyer (AG EMS), Stefan Beekhuis (AG EMS), Niclas Blomström (Hogia), Maria Åkersten (Hogia), Claus Hirsch (AG EMS).
Jan Meyer (AG EMS), Stefan Beekhuis (AG EMS), Niclas Blomström (Hogia), Maria Åkersten (Hogia), Claus Hirsch (AG EMS).

Hogia Ferry Systems har tecknat avtal med sin första tyska kund. Tyska AG EMS kommer att implementera Vasaföretagets standardprogram för färjebokningar.

Aktien-Gesellschaft EMS (AG EMS) har skrivit avtal med Vasaföretaget Hogia Ferry Systems. Avtalet innebär att det tyska företaget går inför implementation av Hogia Ferry Systems standardprogram för färjebokningar, BOOKIT.

– Vi är stolta över denna affär och vi är mycket glada över att de ger oss förtroendet, säger Niclas Blomström, bolagschef på Hogia Ferry Systems.

Vi är mycket glada över att de ger oss förtroendet.

Anrikt företag

AG EMS

AG EMS driver färjetrafik mellan Emden och ön Borkum. Företaget opererar både med traditionella färjor och höghastighetsfärjor. AG EMS kommer också att använda BOOKIT för sina hamnkryssningar och utflykter.

– AG EMS har funnits i över 175 år och är ett mycket anrikt företag med ett brett utbud av service och tjänster till öbor och besökare, säger Niclas Blomström.

”Vi behövde modernt och pålitligt system”

Stefan Beekhuis, CIO på AG EMS, säger att deras nuvarande system saknade de möjligheter som verksamheten krävde så de behövde ersätta det med ett modernt och pålitligt standardsystem för färjebokningar.

– Vi undersökte vad som finns på marknaden och hade även diskussioner med en annan färjeoperatör i närområdet, säger Stefan Beekhuis.

Det nya avtalet med Hogia Ferry Systems föddes efter att parterna genomfört ett proof-of-concept-projekt tillsammans.

– BOOKIT erbjuder allt vi efterfrågat och det omfattande BOOKIT API:et kommer att ge oss en obegränsad möjlighet att bygga våra egna kundinriktade applikationer och web-bokning, vilket vi såg som en stor fördel, säger Stefan Beekhuis.

Utvecklat i Vasa

Hogia Ferry Systems huvudkontor finns i Vasa, där BOOKIT-programmet också utvecklas. Företaget ingår i Hogiakoncernen, som har cirka 600 anställda i Sverige, Finland, Norge och Storbritannien.

LÄS OCKSÅ:

Anna Måtts-Fransén: ”Från traditionell till utvecklingens framkant – Hamnar blir allt viktigare”

Vastaa