Sandö får flytande vattenpark – Stor satsning på vattensport och -aktiviteter görs i Vasa

Havainnekuva Hietasaari - Sandö Beach Club

Sandö Beach Club heter ett nytt paradis för barnfamiljer. Konceptet är inspirerat av Karibien och tidtabellen är snabb.

Under sommaren öppnar en vattenbaserad aktivitetspark på Sandö i Vasa. Målet är att skapa ett riktigt paradis för barnfamiljer.

– Det är stor satsning med många olika pusselbitar där vi tar stämningen från Karibien till Vasa, säger Tommi Mäki, vd för Sisäsataman Terassi, som spelar en av nyckelrollerna i projektet.

Vattenpark är kärnan

Kärnan och huvudattraktionen i den nya satsningen på Sandö är en flytande vattenpark. Tanken är att besökare tar på sig en flytväst och kämpar sig igenom en bana med hinder och trampolin på vägen.

Vattenparken är en konstruktion på 20 x 40 meter. 50 personer kan samtidigt vara på banan – eller kanske i vattnet.

– Det blir det perfekta stället att tillbringa en sommardag på, säger Jarkko Sjöblom, Vasaföretagare och vattensportexpert.

Motsvarande vattenparker finns redan i en del stora städer. Priserna till den här vattenparken kommer att vara förmånliga, arrangörerna räknar med en tia per timme per person och rabatt för familjer.

Ny restaurang föds

I samband med vattenparken föds också en sommarrestaurang. Café-huset, som redan står vid stranden, får en ansiktslyftning och en helt ny helhet skapas framför byggnaden.

– Vi kommer att servera klassisk strandmat, där barnens favoriter som hamburgare och glass prioriteras, säger Mathias Niemi, restaurangchef.

Restaurangen kommer att få plats med cirka 200 gäster. Ett nytt kök byggs och flera lätta konstruktioner skapas för att bättre koppla ihop stranden med byggnaden.

Lokal designer

Hanna Yli-Yrjänäinen från Vasaföretaget Design By Hanna K. & Co har tillsammans med sina kollegor designat det nya området.

Hanna Yli-Yrjänäinen säger att allt är designat med familjer i åtanke, något hon som småbarnsmamma själv uppskattat att jobba med.

– Jag hoppas att det nya konceptet kommer att göra Sandö till en ännu populärare plats för både Vasabor och turister, säger hon.

Proffsigt team bakom

Bakom hela satsningen finns ett stort team med medlemmar som kompletterar varandra.

– Det är riktigt roligt att vi har fått ihop ett så här proffsigt team med erfarenhet från helt olika branscher, säger Hanna Yli-Yrjänäinen.

Med i det stora teamet är till exempel också Allu Koskinen, med erfarenhet av både strandbarer och glasskiosker, samt Ariela Atias, med mycket erfarenhet av att leda yogagrupper.

Det nya konceptet har på ett smidigt sätt inkluderat den redan etablerade verksamheten på Sandö. Med i helheten finns alltså även uthyrningen av SUP-boards, ledd av Ville Rinta. Kajaker kan hyras och Sandö kommer därtill att få en uthyrningsstation för elsparkcyklar.

Tidtabellen?

Byggarbetet startar i princip nu. Den flytande vattenparken beräknas öppna redan i juli i år. Vattenparken är en konstruktion som tas bort till vintern och sätts i förvar till nästa säsong.

Sandö Beach Clubs sommarrestaurang med terrass öppnar redan i juni. Uthyrning av SUP-boards och kajaker har redan startat. TIER – elsparkcyklarnas uthyrningsstation öppnar i juni.

LÄS OCKSÅ:

Yrittäjät vahvoilla kuntavaaleissa – taloudellinen lukutaito ja halu tarttua asioihin yhdistää yrittäjiä yli puoluerajojen

Vastaa