Varainhoitoa suursijoittajan ehdoilla – LähiTapiola istuu samassa veneessä asiakkaidensa kanssa

Minna Jeronen, Simon Karvonen. Lähitapiola LokalTapiola
Minna Jeronen, Simon Karvonen.

TURVALLISEMPI POHJANMAA

LähiTapiola sijoittaa asiakkaidensa varoja kuten omia. ”Keskinäisenä yhtiöryhmänä ensisijainen intressimme on tuoda hyvän tuoton asiakkaillemme kilpailukykyiseen hintaan”, sanoo asiakkuusjohtaja Minna Jeronen.

LähiTapiola Varainhoito on nykyään yksi Suomen suurimmista varainhoitajista, ja varainhoitokonserni hallinnoi noin 27 miljardia euroa.

– Yksi asia, joka erottaa meidät monista muista, on kanssasijoittaminen eli se, että sijoitamme asiakkaidemme varoja kuten omiamme, sanoo LähiTapiola Varainhoidon asiakkuusjohtaja Minna Jeronen.

Tasapainoilua yhdessä

Simon Karvonen, LokalTapiola Lähitapiola kapitalförvaltning
Simon Karvonen, Minna Jeronen.

Sijoittaminen on tasapainoilua riskinoton ja tuottavuusnäkymien välillä. Vakuutusyhtiössä sijoittaminen yhdistetään usein kykyyn realisoida omaisuutta nopeasti tarvittaessa.

Vakuutusyhtiö voi yhtäkkiä tarvita paljon rahaa esimerkiksi suuronnettomuuden sattuessa. Samalla voi joskus mennä pitkiäkin aikoja ilman, että mitään pahempaa tapahtuu, jolloin rahoista pitäisi tietenkin saada tuottoa.

Niin suurille kuin pienillekin

LähiTapiola Varainhoidon sijoituspäällikkö Simon Karvonen korostaa, että LähiTapiola tarjoaa verkossa helppoja vaihtoehtoja myös niille, jotka haluavat säästää pienempiä summia kuukaudessa. Kolme vuotta sitten LähiTapiola-ryhmä osti Seligson & Co -rahastoyhtiön, joka laajensi valikoimaa huomattavasti.

Simon Karvonen ja Minna Jeronen työskentelevät asiakkaiden kanssa, joilla on merkittävät sijoitusvarat.

– On paljon erilaisia sijoitusvaihtoehtoja, joita voidaan räätälöidä asiakkaan riskinottohalun mukaan, Minna Jeronen sanoo.

Erilaiset riskiprofiilit

Matalan riskin sijoittajille LähiTapiola voi esimerkiksi tarjota kilpailukykyisiä korkosijoituksia. Mutta myös niille asiakkaille, jotka ovat valmiita ottamaan enemmän riskejä, on monia vaihtoehtoja.

– Laajan hajautuksen sijoitussalkuissa, sisältäen esimerkiksi osake-, korko- ja kiinteistösijoituksia, riskitasoa on mahdollista säätää halutulle tasolle, Simon Karvonen sanoo.

Suuren sijoittajan etuja myös pienille

Simon Karvonen, Minna Jeronen, lähitapiola varainhoito, lokaltapiola kapitalförvaltning, vasa
Simon Karvonen, Minna Jeronen.

LähiTapiola Varainhoito tarjoaa monia palveluja, joiden ideana on tarjota asiakkaille institutionaalisen sijoittajan eli suursijoittajan etuja. Sen lisäksi, että tämä voi alentaa hintatasoa, osa sijoituskohteista eivät yleensä ole edes pienten sijoittajien käytössä.

LähiTapiola on myös omistaja, joka haluaa vaikuttaa ja viedä asioita parempaan suuntaan. Yhtiö pitää esimerkiksi ympäristö-, sosiaali- ja vastuullisuuskysymykset tärkeinä.

– Haluamme olla aktiivinen omistaja, ja osana sitä työtä tapaamme satoja yrityksiä vuosittain, Simon Karvonen sanoo.

LähiTapiola Varainhoidon omistavat LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö, LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö ja LähiTapiola-ryhmän alueelliset vahinkovakuutusyhtiöt, johon LähiTapiola Pohjanmaa kuuluu.

LUE MYÖS:

LähiTapiola Pohjanmaan Kristian Åsvik: ”Henkivakuutuksessa on huomioitava omia tarpeita”

Vastaa