LähiTapiola Pohjanmaan Kristian Åsvik: ”Henkivakuutuksessa on huomioitava omia tarpeita”

Kristian Åsvik, LokalTapiola, LähiTapiola.
Kristian Åsvik.

Turvallisempi Pohjanmaa

Logo: LähiTapiola Pohjanmaa - LokalTapiola Österbotten

Hyvän vakuutusturvan tarve kasvaa, kun taloudellinen liikkumavara on tiukalla. Henkivakuutus turvaa perheen taloudellisen toimeentulon pahimmankin sattuessa.

Kuoleman sattuessa henkivakuutus auttaa säilyttämään vakuutetun läheisten elintason. Vakuutus voi esimerkiksi turvata lasten tai puolison tulevaisuuden, jos perheelle jää iso asuntolaina.

– Vakuutus ei ratkaise kaikkia ongelmia, mutta se voi ainakin turvata talouden, jotta siitä ei tarvitse huolehtia silloin, kun elämä on raskaimmillaan, sanoo LähiTapiola Pohjanmaan palveluneuvoja Kristian Åsvik.

Enemmän kuin pelkkä suoja kuoleman varalta

Henkivakuutukseen, tai oikeastaan kuolemantapausturvaan, voidaan liittää myös muunlaisia vakuutuksia. Ne voivat esimerkiksi suojata pysyvältä tai tilapäiseltä työkyvyttömyydeltä tai turvata taloudellisen toimeentulon vakavan sairauden sattuessa.

– Nekin, joilla ei ole perhettä elätettävänä, saattavat tarvita vakuutuksen, joka turvaa tulot esimerkiksi sairauden varalta, Kristian Åsvik sanoo.

Sosiaaliturvan osalta Åsvik mainitsee erityisesti yrittäjien tilanteen, joka voi olla palkansaajia huonompi. Pitkäaikaissairauden osalta päivärahan taso on monelle yrittäjälle matala, mikä lisää varautumisen tarvetta muilla tavoilla.

Nekin, joilla ei ole perhettä elätettävänä, saattavat tarvita vakuutuksen, joka turvaa tulot.

Tarpeet vaihtelevat iän mukaan

Kristian Åsvik, LokalTapiola, LähiTapiola.
Kristian Åsvik.

Henkivakuutuksen sisältöä voidaan vaihdella ja mukauttaa. Kristian Åsvik sanoo, että 25-vuotiaalla voi olla täysin erilaiset tarpeet kuin 35-vuotiaalla.

Iän lisäksi tarpeeseen vaikuttavat myös esimerkiksi perhetilanne, tulot sekä lainojen ja sijoitusten suuruus. Henkivakuutus voidaan myöntää 15–80-vuotiaille.

– Ihmisten tarpeet vaihtelevat ja suosittelen aina välillä, ehkä kahden vuoden välein, tarkistamaan, että oma vakuutussuoja on oikealla tasolla, Kristian Åsvik sanoo.

Suurin tarve, kun oma talous on kovilla

Ehkä suurin tarve henkivakuutuksille on perheillä, jotka elävät jo marginaaleissa. Jos tulot putoavat kokonaan pois kuoleman myötä tai pienenevät sairausloman takia, tulee nopeasti ongelmia niille, joilla on ennestään vähän taloudellista liikkumavaraa.

Voi tuntua vaikealta puhua raha-asioista, elämästä ja kuolemasta, mutta Kristian Åsvikin mukaan se ei käytännössä ole lainkaan dramaattista.

– Henkivakuutuksen ostamisen ei tarvitse johtaa vaikeaan keskusteluun. Puhumme oikeastaan vain asiakkaiden arjesta ja siitä, miten se voidaan turvata, Kristian Åsvik sanoo.

Henkilökohtaista neuvontaa suositellaan

Henkivakuutuksen voi ostaa suoraan LähiTapiola Pohjanmaan verkkosivuilta. Kristian Åsvik suosittelee kuitenkin vahvasti varaamaan ajan verkkopalaveriin tai tulemaan toimistoon keskustelemaan vakuutuksista. LähiTapiolan asiantuntijat voivat antaa henkilökohtaista neuvontaa jokaiselle yksittäiselle asiakkaalle.

Kristian Åsvik sanoo, että juuri nyt on hyvä aika tarkistaa omat vakuutukset, sillä LähiTapiola Pohjanmaa tarjoaa 20 prosentin alennusta henkivakuutuksista.

– Olemme täysin asiakasomisteinen yritys ja etsimme aina asiakkaan kannalta parhaita ratkaisuja, sanoo Kristian Åsvik.

 

LUE MYÖS:

LähiTapiola Pohjanmaan asiantuntijat: ”Älä matkusta ilman matkavakuutusta”

Vastaa