Placering på storplacerarens villkor erbjuds – LokalTapiola sitter stadigt i samma båt som kunderna

Minna Jeronen, Simon Karvonen. Lähitapiola LokalTapiola
Minna Jeronen, Simon Karvonen.

Tryggare Österbotten

LokalTapiola placerar sina pengar på samma sätt som kunderna. ”Som ömsesidig bolagsgrupp är vårt primära intresse att hålla kunderna med en bra avkastning till ett konkurrenskraftigt pris”, säger Minna Jeronen, kundrelationsdirektör.

LokalTapiola Kapitalförvaltning är i dag en av Finlands största kapitalförvaltare, och kapitalförvaltningskoncernen förvaltar cirka 27 miljarder euro.

– En sak som skiljer oss från många andra är att vi investerar pengar på samma sätt som våra kunder, vi sitter verkligen i samma båt, säger Minna Jeronen, kundrelationsdirektör på LokalTapiola Kapitalförvaltning.

Gäller hålla balansen i båten

Simon Karvonen, LokalTapiola Lähitapiola kapitalförvaltning
Simon Karvonen, Minna Jeronen.

Placeringar är en balansgång mellan risktagning och avkastningsmöjligheter. För ett försäkringsbolag är placerandet ofta kombinerat med möjligheten att snabbt kunna realisera tillgångar vid behov.

Ett försäkringsbolag kan behöva mycket pengar snabbt till exempel om en större olycka sker. Samtidigt kan det ibland gå långa tider utan att något värre händer, och då borde pengarna förstås jobba för sig.

Både för små och stora

Simon Karvonen, placeringschef på LokalTapiola Kapitalförvaltning, lyfter fram att LokalTapiola erbjuder smidiga alternativ online för den som vill månadsspara även mindre summor. För tre år sedan köpte LokalTapiola-gruppen fondbolaget Seligson & Co, vilket utökade det utbudet rejält.

Simon Karvonen och Minna Jeronen jobbar med kunder med större helheter.

– Det finns många olika placeringsalternativ som kan skräddarsys enligt kundens egen riskbenägenhet, säger Minna Jeronen.

Olika riskprofiler

För den som har en lågriskprofil kan LokalTapiola till exempel erbjuda konkurrenskraftiga produkter på räntesidan. Men även för de kunder, som är beredda att ta högre risker, finns det många alternativ.

– Med omfattande portföljer med god diversifiering, exempelvis med aktier, räntor och fastigheter, går det att justera risknivån till den önskade, säger Simon Karvonen.

Liten spelar på storas villkor

Simon Karvonen, Minna Jeronen, lähitapiola varainhoito, lokaltapiola kapitalförvaltning, vasa
Simon Karvonen, Minna Jeronen.

Poängen med många av tjänsterna som LokalTapiola Kapitalförvaltning erbjuder är att ge kunderna den institutionella placerarens, alltså storplacerarens, fördelar. Förutom att det här kan pressa prisnivån så är vissa marknader inte ens tillgängliga för små aktörer.

LokalTapiola är samtidigt en ägare som vill påverka och förändra till det bättre. Till exempel ser företaget miljö-, sociala och hållbarhetsfrågor som viktiga.

– Vi vill vara en aktiv ägare, som en del av det arbetet träffar vi hundratals företag varje år, säger Simon Karvonen.

LokalTapiola Kapitalförvaltning ägs av LokalTapiola Ömsesidigt Försäkringsbolag, LokalTapiola Ömsesidigt Livförsäkringsbolag och LokalTapiola-gruppens regionala skadeförsäkringsbolag, dit LokalTapiola Österbotten hör.

 

LÄS OCKSÅ:

LokalTapiola Österbottens Kristian Åsvik: ”Livförsäkringar ska anpassas till den egna situationen”

Lämna ett svar