Kukkatori puhkeaa kukkaan – Puutarhamyymälästä täyden palvelun elämyskeskus

Lena Gillberg, Kenneth Gillberg. Blomtorget, vasa, liselund
Lena Gillberg, Kenneth Gillberg.

Vaasan Liisanlehdossa toimiva Kukkatori avaa tänään uuden puutarhakaudensa. Puutarhamyymälästä kehkeytyy monipuolinen elämyskeskus, ja suunnitelmissa on laajentaa niin kesäkukkien kuin tarjottujen palveluiden valikoimaa.

Kukkatori teki vuosi sitten mittavan investoinnin ja muutti koko toimintansa Liisanlehtoon. Yrittäjäpariskunta Kenneth ja Lena Gillbergin mukaan puutarhamyymälä on saanut loistavan vastaanoton uudessa osoitteessa.

– Asiakkaat, vakiokävijät etunenässä, ovat löytäneet tiensä meille, ja olemme liikuttuneita saamastamme myönteisestä palautteesta, kiittelee Kukkatorin yrittäjä ja puutarhuri Lena Gillberg, joka on monille tuttu myös Strömsöstä.

Kasvua ja kehitystä

Kenneth Gillberg, Blomtorget, Euroflora
Kenneth Gillberg.

Jo viime vuonna Kukkatori lähti tarmokkaasti uudistamaan toimintaansa perinteisestä puutarhamyymälästä monipuoliseksi elämyskeskukseksi, ja kuluvan vuoden panostukset ohjaavat kasvua samaan suuntaan.

– Työtämme helpottaa myymälän mainio sijainti rauhallisessa ja luonnonkauniissa ympäristössä, toimitusjohtaja Kenneth Gillberg iloitsee.

Alueella pyrähtelevät linnut ovat kävijöille tuttu näky ja siivekkäiden ystävien liverryksestä saa Liisanlehdossa nauttia päivittäin. Suunnitelmissa on asentaa yhteen linnunpöntöistä livekamera, jonka kautta ihmiset pääsevät seuraamaan lintuperheen elämää läheltä.

Näyttävää kukkaloistoa

Blomtorget blommor

Alkavana kevätkautena myymälään on tarkoitus luoda lisää tilaa kesäkukille. Tavoitteena on saada kävijät huokailemaan ihastuksesta.

– Väreillä on valtava vaikutus, etenkin näin keväällä, kun ympärillä on pelkkää harmaata ja ruskeaa, Kenneth Gillberg sanoo.

Palvelut keskiöön

Puutarha-alalla kilpailu on kovaa. Monipuolisen tuotevalikoiman lisäksi Kukkatori on alusta asti halunnut tarjota asiakkailleen sellaisia palveluita, joita suuremmista myymälöistä ei välttämättä saa.

– Meillä asiakas saa puutarhureidemme koko laajan asiantuntemuksen käyttöönsä, Kenneth Gillberg lupaa.

Lena Gillberg, Kenneth Gillberg. Blomtorget, liselund vasa
Lena Gillberg, Kenneth Gillberg.

Fiksun viherpeukalon Kevätfix

Kukkatori on aina pitänyt itseään ennen kaikkea palveluyrityksenä. Tänä vuonna valikoima asiakkaalle tarjottavia palveluita laajenee entisestään.

Jo syksyllä Kukkatorin asiakkaat saattoivat tutustua palveluun nimeltä Syysfix. Uudentyyppisessä palvelukokonaisuudessa asiantuntija tulee asiakkaan kotiin ja valmistelee puutarhan talvea varten. Ammattitaitoisissa käsissä sujuvat vaivattomasti kaikki pihan syystyöt, kuten vaikkapa puiden leikkaukset.

Nyt yritys tarjoaa vastaavaa palvelua myös kevätkauteen. Kevätfix helpottaa kotipuutarhurin työtaakkaa ja herättelee puutarhan uuteen kasvukauteen.

Viherrakentamisen ammattilainen

Blomtorget, blommor.

Kukkatori on jo kauan tarjonnut asiakkailleen apua puutarhasuunnitteluun, ja nyt palvelu halutaan viedä astetta pidemmälle. Tästä lähin yritykseltä on mahdollista tilata myös puutarhojen toteutukset kokonaisuudessaan.

Kukkatori tarjoaa asiantuntemustaan puutarhan perustamistöihin ja yrityksen kautta järjestyy kaikki tarvittava aina kasvien istutuksesta pihakivien asennukseen.

Soraterminaali täydentää palvelua

Uutta kevätkaudella on myös Soraterminaalin tulo Kukkatorin yhteyteen. Maa-aineksia tarjoava yritys avaa oman sivuliikkeen aivan Kukkatorin viereen.

Puutarhamyymälässä käynnin yhteydessä onnistuu siis kohta myös esimerkiksi soran, kuorikatteen, kivien, hiekan ja mullan nouto kätevästi naapuriliikkeestä.

Puutarhaostoksille vuoden ympäri

Jos kausi sujuu odotetusti, aloitetaan Kukkatorilla syksyllä uuden, vuoden ympäri palvelevan myymälän rakennustyöt. Noin 200 neliön suuruiseksi suunniteltu rakennus mahdollistaisi puutarhakauden pidentämisen ja tarjoaisi puitteet monenlaiseen toimintaan, kuten workshopien ja kurssien järjestämiseen.

– Haaveilemme jo tunnelmallisista myöhäissyksyn ja joulunajan markkinoista uusissa tiloissa, Lena Gillberg kertoo.

Haaveilemme jo tunnelmallisista myöhäissyksyn ja joulunajan markkinoista uusissa tiloissa.

Verkkokauppa versoo uutta

Muutama vuosi sitten Kukkatori avasi oman verkkokaupan osoitteessa vaasankukkatori.fi. Pitkäjänteinen työ on alkanut tuottaa tulosta ja verkossa kauppa käy vuoden ympäri.

Parvekeviljely on hauska harrastus ja keväisin lukuisten kotien ikkunalaudat täyttyvät esikasvatetuista kesäkukkien taimista. Myös oman ruoan kasvattaminen kiinnostaa ihmisiä, ja verkkokaupasta tilataankin monenlaista aina siemenpusseista siemenperunoihin.

– Kotiviljelijöille meillä on laaja valikoima esimerkiksi marjapensaita, hedelmäpuita sekä yrttien ja vihannesten siemeniä, Lena Gillberg vinkkaa.

Kevätkausi käynnistyy

Kukkatorin puutarhamyymälä sijaitsee osoitteessa Latokartanontie 129, aivan YA Campus Kungsgårdenin naapurissa. Tänä vuonna kauppa avaa ovensa 19. huhtikuuta eli samana päivänä, kun tämä artikkeli julkaistaan.

 

LUE MYÖS:

Blomtorget öppnar i Liselund – ”Jätteroligt, spännande och skrämmande!”

Vastaa